Bio- ja kemiantekniikka: PBIOKES24, ryhmä A
Tunnus: PBIOKES24
Koulutuksen kuvaus
Koulutuksen tavoitteena on valmistaa kemiantekniikan alalle yhteistyötaitoisia ja innovatiivisia insinöörejä. Insinöörin osaamisalue tarkentuu opiskelijan omien valintojen perusteella ja se voi olla biomateriaaleja, elintarviketekniikka tai näiden yhdistelmä. Bio- ja kemiantekniikan insinöörin osaamisen perustana ovat luonnontieteet ja prosessit. Opiskelija kehittää laatuun, turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvää osaamistaan opintojen alusta asti. Opinnot tukevat opiskelijan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittymistä.
Insinööritutkinnon laajuus on 240 op ja siitä 190 op on ydinosaamista (perusopinnot, ammattiopinnot ja harjoittelu 30 op). Opiskelija laajentaa osaamistaan haluamaansa suuntaan vapaasti valittavilla opinnoilla (30 op) ja opinnäytetyöllä (15 op).
Ensimmäisenä opiskeluvuotena opiskelija luo oppimisen ja korkeakouluopiskelun edellytykset ja rakentaa itselleen luonnontieteellisen osaamisperustan. Opintojen alussa opiskellaan insinöörikoulutuksen perusaineita: matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa sekä mikrobiologiaa. Näiden lisäksi on kieli- ja viestintäopintoja sekä työelämää tukevia opintoja. Ensimmäisenä opiskeluvuotena opetellaan toimimaan aktiivisena ryhmän jäsenenä ja opiskellaan projektinhallinnan perusteet käytännön projekteissa.
Toisena opiskeluvuotena opiskelija soveltaa luonnontieteellisiä tietojaan kemiantekniikan ammattiaineissa ja rakentaa itselleen teknisen osaamisperustan. Ammattiaineina opiskellaan mm. biokemiaa, teknisiä prosesseja, kemian analyysejä, elintarviketuotannon hallintaa ja materiaalien prosessointia. Käytännön laboratorio- ja projektityöskentelytaitojen saavuttaminen on oleellinen osa oppimista ja työelämävalmiuksia. Toisena opiskeluvuotena opiskelija valitsee osaamistaan laajentavat opinnot.
Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena opiskelija syventää osaamistaan valitsemallaan osaamispolulla ja vahvistaa osaamistaan osallistumalla laajaan monialaiseen, työelämälähtöiseen projektiin (innovaatioprojekti). Syventävien opintojen aiheena voi olla bio- ja materiaalitekniikka tai elintarviketekniikka. Syventävät moduulit opiskellaan pääsääntöisesti englanniksi, mikä mahdollistaa vaihto-opiskelijoiden osallistumisen opintojaksoille. Sisällöt mukautuvat tarvittaessa tutkimusryhmien ajankohtaisiin aiheisiin.
Opinnot on jaettu vuositarjontaan siten, että yhtenä vuonna voi suorittaa keskimäärin 60 op. Opiskelija voi halutessaan opiskella opintovuoden aikana myös tätä enemmän esimerkiksi valitsemalla opintoja Campusonline-tarjonnasta, tekemällä kesällä työharjoittelua tai osallistumalla TKI-hankkeisiin.
Lisätietoa opetuskielistä
Koulutuksen ensisijainen opetuskieli on suomi, mutta pääosa syventävistä opinnoista toteutetaan englannin kielellä. Toimintaympäristö on kansainvälinen ja monille opintojaksoille ja projekteihin osallistuu vaihto-opiskelijoita.
Osaamistavoitteet
Koulutusvastuun kompetenssit
Soveltava luonnontieteellinen osaaminen
• omaa alan vaatimat matematiikan, fysiikan ja tietotekniset valmiudet
• omaa alan vaatimat kemian, materiaalikemian, biokemian ja mikrobiologian tiedot ja taidot
• osaa soveltaa näitä tietoja ja taitoja käytännössä
Prosessiosaaminen
Opiskelija
• hallitsee biotekniset prosessit ja niissä käytettävät materiaalit
• ymmärtää elintarviketuotannon perusteet ja prosessit
• hallitsee materiaalien prosessoinnin ja testaamisen perusteet
Projektiosaaminen
Opiskelija
• osaa toimia osana moniammatillista ryhmää
• osaa käyttää projektinhallinnan tietoteknisiä työkaluja
• osaa työskennellä projektiluonteisesti aikataulun mukaan
• tuntee projektien talouden johtamisen ja hallinnoinnin periaatteet
Kestävä kehitys
Opiskelija
• osaa hyödyntää kestävän kehityksen mukaisia biopohjaisia ja uusiutuvia materiaaleja
• osaa kuvata erilaisia kestävän kehityksen teemoja, kuten kiertotaloutta ja resurssitehokkuutta
• osaa ottaa huomioon kestävän kehityksen tuotannolle ja suunnittelulle asettamia vaatimuksia
Vuorovaikutustaidot
Opiskelija
• osaa hyödyntää tietoverkkoja informaatio- ja viestintäteknologiaa viestinnässä
• omaa hyvät ryhmätyötaidot
• osaa hyvät raportointi- ja viestintätaidot
Laatuosaaminen
Opiskelija
• tunnistaa ja hallitsee tuotantoprosesseihin liittyvät laatu-, hygienia- ja ympäristöriskitekijät
• hallitsee lean-toiminnan periaatteet
Liiketoimintaosaaminen
Opiskelija
• ymmärtää alan tuotantotaloudelliset ominaispiirteet
• pyrkii markkinalähtöiseen, kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan
• ymmärtää kiertotalouden liiketaloudellisen merkityksen
Näiden lisäksi koulutuksessa kehitetään yksilö-, yhteisö- ja verkosto-osaamisen innovaatiokompetensseja ammattikorkeakoulun linjauksen mukaisesti.
Pedagogiset toimintatavat
Bio- ja kemiantekniikan koulutuksessa noudatetaan insinöörikoulutukseen suunniteltua CDIO-viitekehystä, joka tukee innovaatiopedagogiikan toetutumista. Oleellista on, että ohjauksessa käytetään aktivoivia opetusmenetelmiä. Opiskelijat tekevät koulutuksen aikana mm. projekteissa tuotteita tai tuotoksia, joita he itse ideoivat, suunnittelevat, toteuttavat ja käyttävät myös käytännössä. Erilaiset oppimisympäristöt tukevat projektimaista opiskelua.
Projekti- ja tiimityötaitoja kehitetään innovaatiopedagogiikan ja CDIO-mallin mukaisesti koko koulutuksen ajan. Ensimmäisenä opintovuotena opetellaan projektityöskentelyn periaatteita. Toisena opiskeluvuotena opiskelijat tekevät projektin tutkimusryhmältä saamastaan aiheesta ja soveltavat siihen vuoden aikana oppimiaan asioita. Kolmantena opiskeluvuotena on vuorossa monialainen Innovaatioprojekti, jossa aiheet tulevat ulkopuolisilta toimeksiantajilta. Projekteihin integroidaan muita opintojaksoja mahdollisuuksien mukaan (esim. projektisuunnitelman esittely suomen opettajalle tai englanninkielisen tehtävän liittäminen projektiin). Projektien arvioinnissa käytetään itse- ja vertaisarviointeja ja hyödynnetään innovaatiokompetensseja.
Opinnot on mitoitettu neljälle vuodelle. Hyvällä suunnittelulla ja aktiivisella opiskelulla opiskelijan on mahdollista suorittaa opinnot lyhemmässä ajassa. Työssä hankitun osaamisen opinnollistaminen on mahdollista.
Oppimisympäristö tukee innovaatiopedagogiikkaa ja CDIO-mallin mukaista toimintaa. Käytössä on perinteisten opetustilojen lisäksi muuntojoustavia tiloja, ryhmätyötiloja ja laboratoriotiloja.
Arviointi
Bio- ja kemiantekniikan koulutuksessa opintoja arvioidaan monipuolisesti. Pääsääntöisesti opintojaksojen arvosana annetaan asteikolla 1-5. Poikkeuksena on esimerkiksi harjoittelu, joka arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.
Opintojaksojen arvioinnissa arvioinnin lähtökohtana ovat opintojakson oppimistavoitteet. Arvioinnin tavat vaihtelevat opintojaksojen toteutustavan mukaan. Tässä joitakin esimerkkejä:
• Opiskelijat keräävät pisteitä oppimistavoitteiden/osaamistavoitteiden mukaan tehtyjen tehtävien sekä kokeiden perusteella. Saavutettu pistemäärä tuottaa arvosanan. Arviointitaulukko esitetään opiskelijoille opintojakson alkaessa, joten opiskelija voi asettaa omat osaamistavoitteensa jo opintojakson alussa.
• Opiskelijat saavat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta työstään esim. laboratoriotöitä tehdessään.
• Projektien arvioinnissa käytetään apuna innovaatiokompetensseja, itse- ja vertaisarviointia.
• Arvioinnin perusteena voi olla myös välikoe, loppukoe, ryhmätentti, suullinen raportointi jne.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | Kevät 2028 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 5. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2026 | 3. / 2027 | 4. / 2027 | 5. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2027 | 3. / 2028 | 4. / 2028 | 5. / 2028 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 195) |
195 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1021 |
Viestintä
(Valitaan kaikki) |
11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW79 | Suomen kieli ja viestintä | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CS29 | Svenska i arbetslivet muntlig kommunikation | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CS28 | Svenska i arbetslivet skriftlig kommunikation | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
5021182 | Working English | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00BX88 | English Professional Skills | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1022 |
Yleisaineet
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV16 | Tiedonhaku ja raportointi | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00BS44 | Työvälineohjelmistot 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00BS45 | Työvälineohjelmistot 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV15 | Koesuunnittelu ja tilastolliset työkalut | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1024 |
Matematiikka ja fysiikka
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CQ16 | Insinöörimatematiikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00BX84 | Calculus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW80 | Insinöörifysiikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV88 | Fysikaaliset mittaukset | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1025 |
Tekniikan kemia
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV89 | Yleinen kemia | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV90 | Analyysitekniikat | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV91 | Fysikaalinen ja orgaaninen kemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV92 | Kemian laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV93 | Analyysitekniikat, laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1026 |
Biotekniikka
(Valitaan kaikki) |
18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV94 | Mikrobiologia ja puhdastila | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00BN83 | Biokemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV95 | Mikrobiologia ja puhdastila, laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV96 | Biotekniset laboratoriomenetelmät | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1027 |
Prosessit ja kestävä kehitys
(Valitaan kaikki) |
29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00BL95 | Johdatus kemiantekniikkaan | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV97 | Termodynamiikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW04 | Prosessitekniikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV99 | Bioprosessitekniikka | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW00 | Materiaalitekniikan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW01 | Elintarviketekniikan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
TE00CW02 | Sähkö- ja automaatiotekniikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW03 | Teknisen piirtämisen perusteet | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1028 |
Projektiopinnot
(Valitaan kaikki) |
13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CQ24 | SUSTIS Kestävän kehityksen projekti | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00BL66 | Innovaatioprojekti | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1029 |
Laatu
(Valitaan kaikki) |
9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW07 | Laadunhallinnan ja standardien perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW06 | Mittaus ja metrologia | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
Syventävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1020 |
Biomateriaalit ja prosessit 1
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV01 | Prosessit ja analytiikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV03 | Biomateriaalit ja prosessit 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV04 | Biomateriaalit ja prosessit 1, laboratoriotyöt | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1016 |
Biomateriaalit ja prosessit 2
(Valitaan kaikki) |
15 | 15 | 15 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||
TE00CV05 | Innovointi, tuotekehitys ja tuotanto | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV06 | Biomateriaalit ja prosessit 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV07 | Biomateriaalit ja prosessit 2, laboratoriotyöt | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1013 |
Elintarviketekniikka ja tuotekehitys 1
(Valitaan kaikki) |
15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV01 | Prosessit ja analytiikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV08 | Elintarvikeprosessit | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV09 | Elintarvikeprosessit, laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CW82 | Aistittavan laadun arviointi | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1014 |
Elintarviketekniikka ja tuotekehitys 2
(Valitaan kaikki) |
15 | 15 | 15 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||
TE00CV05 | Innovointi, tuotekehitys ja tuotanto | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV11 | Elintarviketekniikka | 3 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV12 | Elintarviketekniikka, pilottiprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CV13 | Elintarvikelainsäädäntö ja elintarvikevalvonta | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1017 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | |||||||||||||||||
TE00BL93 | Perusharjoittelu | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00BN11 | Alakohtainen harjoittelu | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00BN12 | Ammattiharjoittelu | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||||||||||
LAAJENTAVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 45) |
45 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1019 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki) |
15 | 20 | 10 | 10 | 5 | 5 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | ||||||||||||||||||||||||
TE00CX57 | Opinnäytetyö, toteutus | 10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CX58 | Opinnäytetyö, raportointi | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PBIOKES24-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
TE00CQ15 | Matemaattisten aineiden perustaidot | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00CS04 | Fräscha upp din svenska | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
TE00BL92 | Johdatus kemiaan | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||
TE00CK42 | Panimoteknologia ja toimiminen panimoympäristössä | 1 - 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 69 | 67 | 88 | 24 | 28 | 41 | 30 | 37 | 37 | 51 | 24 | 0 | 13 | 15 | 15.5 | 15.5 | 10 | 16.5 | 13.5 | 13 | 13 | 11 | 19.5 | 17.5 | 22 | 19 | 10 | 13 | 11 | 0 | 0 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Asetuksen mukainen jäsentely AMK
Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 195) |
195 | |
PBIOKES24-1021 |
Viestintä
(Valitaan kaikki) |
11 |
TE00CW79 | Suomen kieli ja viestintä | 3 |
TE00CS29 | Svenska i arbetslivet muntlig kommunikation | 1 |
TE00CS28 | Svenska i arbetslivet skriftlig kommunikation | 2 |
5021182 | Working English | 2 |
TE00BX88 | English Professional Skills | 3 |
PBIOKES24-1022 |
Yleisaineet
(Valitaan kaikki) |
10 |
TE00CV16 | Tiedonhaku ja raportointi | 2 |
TE00BS44 | Työvälineohjelmistot 1 | 3 |
TE00BS45 | Työvälineohjelmistot 2 | 2 |
TE00CV15 | Koesuunnittelu ja tilastolliset työkalut | 3 |
PBIOKES24-1024 |
Matematiikka ja fysiikka
(Valitaan kaikki) |
20 |
TE00CQ16 | Insinöörimatematiikan perusteet | 5 |
TE00BX84 | Calculus | 5 |
TE00CW80 | Insinöörifysiikka | 5 |
TE00CV88 | Fysikaaliset mittaukset | 5 |
PBIOKES24-1025 |
Tekniikan kemia
(Valitaan kaikki) |
25 |
TE00CV89 | Yleinen kemia | 5 |
TE00CV90 | Analyysitekniikat | 5 |
TE00CV91 | Fysikaalinen ja orgaaninen kemia | 5 |
TE00CV92 | Kemian laboratoriotyöt | 5 |
TE00CV93 | Analyysitekniikat, laboratoriotyöt | 5 |
PBIOKES24-1026 |
Biotekniikka
(Valitaan kaikki) |
18 |
TE00CV94 | Mikrobiologia ja puhdastila | 3 |
TE00BN83 | Biokemia | 5 |
TE00CV95 | Mikrobiologia ja puhdastila, laboratoriotyöt | 5 |
TE00CV96 | Biotekniset laboratoriomenetelmät | 5 |
PBIOKES24-1027 |
Prosessit ja kestävä kehitys
(Valitaan kaikki) |
29 |
TE00BL95 | Johdatus kemiantekniikkaan | 5 |
TE00CV97 | Termodynamiikka | 3 |
TE00CW04 | Prosessitekniikka | 5 |
TE00CV99 | Bioprosessitekniikka | 3 |
TE00CW00 | Materiaalitekniikan perusteet | 3 |
TE00CW01 | Elintarviketekniikan perusteet | 3 |
TE00CW02 | Sähkö- ja automaatiotekniikka | 5 |
TE00CW03 | Teknisen piirtämisen perusteet | 2 |
PBIOKES24-1028 |
Projektiopinnot
(Valitaan kaikki) |
13 |
TE00CQ24 | SUSTIS Kestävän kehityksen projekti | 3 |
TE00BL66 | Innovaatioprojekti | 10 |
PBIOKES24-1029 |
Laatu
(Valitaan kaikki) |
9 |
TE00CW07 | Laadunhallinnan ja standardien perusteet | 5 |
TE00CW06 | Mittaus ja metrologia | 4 |
Syventävät opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |
PBIOKES24-1020 |
Biomateriaalit ja prosessit 1
(Valitaan kaikki) |
15 |
TE00CV01 | Prosessit ja analytiikka | 5 |
TE00CV03 | Biomateriaalit ja prosessit 1 | 3 |
TE00CV04 | Biomateriaalit ja prosessit 1, laboratoriotyöt | 7 |
PBIOKES24-1016 |
Biomateriaalit ja prosessit 2
(Valitaan kaikki) |
15 |
TE00CV05 | Innovointi, tuotekehitys ja tuotanto | 5 |
TE00CV06 | Biomateriaalit ja prosessit 2 | 3 |
TE00CV07 | Biomateriaalit ja prosessit 2, laboratoriotyöt | 7 |
PBIOKES24-1013 |
Elintarviketekniikka ja tuotekehitys 1
(Valitaan kaikki) |
15 |
TE00CV01 | Prosessit ja analytiikka | 5 |
TE00CV08 | Elintarvikeprosessit | 3 |
TE00CV09 | Elintarvikeprosessit, laboratoriotyöt | 5 |
TE00CW82 | Aistittavan laadun arviointi | 2 |
PBIOKES24-1014 |
Elintarviketekniikka ja tuotekehitys 2
(Valitaan kaikki) |
15 |
TE00CV05 | Innovointi, tuotekehitys ja tuotanto | 5 |
TE00CV11 | Elintarviketekniikka | 3 |
TE00CV12 | Elintarviketekniikka, pilottiprosessit | 5 |
TE00CV13 | Elintarvikelainsäädäntö ja elintarvikevalvonta | 2 |
PBIOKES24-1017 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
TE00BL93 | Perusharjoittelu | 10 |
TE00BN11 | Alakohtainen harjoittelu | 10 |
TE00BN12 | Ammattiharjoittelu | 10 |
LAAJENTAVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 45) |
45 | |
PBIOKES24-1019 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki) |
15 |
TE00CX57 | Opinnäytetyö, toteutus | 10 |
TE00CX58 | Opinnäytetyö, raportointi | 5 |
PBIOKES24-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
TE00CQ15 | Matemaattisten aineiden perustaidot | 5 |
TE00CS04 | Fräscha upp din svenska | 3 |
TE00BL92 | Johdatus kemiaan | 3 |
TE00CK42 | Panimoteknologia ja toimiminen panimoympäristössä | 1 - 10 |