Siirry suoraan sisältöön

Kätilö (AMK), päivätoteutus, Turku, S23: PKÄTIS23

Tunnus: PKÄTIS23

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Kätilö (AMK)

Laajuus:
270 op

Kesto:
4.5 vuotta (270 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Kätilö (AMK)/ Bachelor of Midwifery on seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen sekä naistentautien hoitotyön asiantuntija. Kätilö ohjaa ja hoitaa naista ja koko perhettä elämänkulun eri kehitysvaiheissa ja terveydentilan muutos- ja häiriötilanteissa. Kätilö toimii asiantuntijana perhesuunnittelussa, raskaana olevan, synnyttävän ja synnyttäneen naisen, terveen vastasyntyneen ja perheen kätilötyössä sekä naistentautien hoitotyössä. Kätilö toimii sekä itsenäisesti että moniammatillisen työryhmän jäsenenä. Kätilö työskentelee perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa julkisella ja yksityissektorilla tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Kätilön koulutusta määrittelee EU-direktiivi 2005/36/EY.

Kätilön tutkinnon suorittanut laillistetaan terveydenhuollon ammattihenkilöksi kätilönä ja sairaanhoitajana. Sairaanhoitaja (AMK)/Bachelor of Nursing on hoitotyön asiantuntija. Opintojen alkuvaiheessa opiskellaan sairaanhoitajan koulutuksen oppimissisältöjä ja loppuvaiheessa syvennytään kätilön erityisosaamisalueiden opiskeluun. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa osaamista, jota kätilö/sairaanhoitaja tarvitsee työssään hoitotyön ja kätilötyön asiantuntijana. Koulutuksesta valmistuneen kätilön/sairaanhoitajan tehtävänä on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja ylläpitäminen, sairauksien ehkäisy ja hoito sekä terveysongelmien aiheuttamien haittojen vähentäminen. Koulutuksen tavoitteena on myös vastata terveydellisten ongelmien monimutkaistumiseen, teknologian kehittymisen tuomiin haasteisiin ja kansainvälistymiseen. Lisäksi palvelurakenteen muuttuminen avohoitopainotteiseksi edellyttää tulevaisuuden terveysalan ammattilaisilta korkeatasoista, laaja-alaista ja moniammatillista osaamista ja yhteistyötä. Ammatissa toimiminen edellyttää vahvaa eettistä, kriittistä ja ammatillista ajattelun ja päätöksenteon taitoa. Asiantuntijuuteen sisältyy kyky kehittää ja uudistaa toimintaa tutkimustietoon perustuen sekä valmiudet näyttöön perustuvaan kätilötyöhön, yrittäjyyteen, kansainvälisiin tehtäviin, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja elinikäiseen oppimiseen.

Kätilökoulutuksen opetussuunnitelma pohjautuu:

• kansainvälisiin sopimuksiin ja suosituksiin, erityisesti EU-direktiivit 2005/36 ja 2013/55/EY https://www.google.fi/search?q=2013%2F55%2Feu+directive&rlz=1C1GGRV_enFI752FI752&oq=2013%2F55%2FEY&aqs=chrome.2.69i57j0l5.2805j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
• ammatinharjoittamista koskevaan lainsäädäntöön http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940559
• Eurooppalaiseen tutkintojen ja osaamisen viitekehykseen (European Qualifications Framework = EQF) taso 6 https://ec.europa.eu/ploteus/search/site?f%5B0%5D=im_field_entity_type%3A97
• Kansalliseen tutkintojen viitekehykseen (National Qualifications Framework = NQF) (www.minedu.fi/OPM) taso 6
• Sairaanhoitajan ammatilliseen osaamiseen 2013 https://www.epressi.com/media/userfiles/15014/1442254031/loppuraportti-sairaanhoitajan-ammatillinen-osaaminen.pdf
• Kätilön ammatillisen osaamisen kuvaukseen 2014. Kätilökoulutuksesta valmistuvien osaamisalueet, tavoitteet ja sisällöt. http://www.metropolia.fi/fileadmin/user_upload/Sosiaali_ja_terveys/K%C3%A4til%C3%B6ty%C3%B6/Katilon_ammatillisen_osaamisen_kuvaus.pdf
Opinnot 270 op muodostuvat seuraavasti:
• perusopinnot 13 op
• ammattiopinnot 87 op
• ammattitaitoa edistävä harjoittelu 155 op, joka sisältää opinnäytetyön 15 op
• vapaasti valittavat opinnot 15 op

Turun ammattikorkeakoulussa pedagogisena lähtökohtana on innovaatiopedagogiikka, jonka tavoitteena on innovaatiokompetenssien kehittyminen. Kätilö- ja sairaanhoitajakoulutuksessa innovaatiopedagogiikka ja sen tavoitteet integroituvat kaikkiin opintoihin.

Perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija kehittyy viestintä- ja kansainvälisyysosaamisessaan, omaksuu näyttöön perustuvan tutkivan työotteen toimintatavakseen opiskelijana ja hoitotyön asiantuntijana sekä hankkii asetuksen (A 1120/2014) tarkoittaman kielitaidon.

Ammattiopintojen tavoitteena on, että opiskelija sisäistää eettisesti korkeatasoisen toimintatavan sekä terveyden edistämisen periaatteet. Hän perehtyy ammatillisen tehtäväalueen keskeisiin asiakokonaisuuksiin ja sovellutuksiin sekä niiden tieteellisiin perusteisiin siten, että kykenee itsenäisesti työskentelemään tehtäväalueen asiantuntijatehtävissä. Ammattiopintojen tietoperustana on hoitotieteeseen pohjautuva hoitotieto, johon opiskelija kytkee ammatin kannalta keskeisten muiden tieteenalojen tietoperustaa. Ammattiopinnot sisältävät monipuolisesti lähi- ja verkko-opetusta, itsenäistä ja pienryhmäopiskelua sekä harjoittelua koulun laboraatio- ja simulaatiotiloissa.

Harjoittelu on kiinteä osa kätilötyön ja hoitotyön koulutuksen opintoja (155 op, 4185 tuntia (EU-direktiivi 2013/55). Harjoittelun opintojaksojen aikana opiskelija kehittää systemaattisesti hoitokäsitystään ja -taitoaan syventäen opiskelunsa tavoitteita opintojaksolta toiselle siirryttäessä. Harjoittelu on ammattitaitoisen henkilökunnan ja ammattikorkeakoulun opettajan ohjaamaa ja se toteutuu hoitohenkilökunnan valvonnassa ja sellaisissa yksiköissä, joissa on asianmukainen määrä ammattihenkilöstöä ja asianmukaiset potilashoidon apuvälineet. Ammattikorkeakoulu on vastuussa teoreettisen ja kliinisen opetuksen yhteensovittamisesta koko koulutuksen ajan. Harjoittelu täyttää vaatimuksen ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta.

Opinnäytetyössään (15 op) opiskelija osoittaa valmiutensa työskennellä itsenäisesti ja käyttää kriittisesti tutkimusperustaista tietoa. Opinnäytetyöt kytketään kiinteästi käytännön läheiseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja se on osa harjoittelua. Kypsyysnäyte on opinnäytetyön alalta kirjoitettu näyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä alaan ja suomen tai muun koulusivistyskielen taitoa.
Vapaasti valittavien opintojen (15 op) avulla opiskelija syventää ja laajentaa kätilötyön ja hoitotyön ammatillista osaamistaan.

OSAAMISPOLUT, ERIKOISALAT JA PÄTEVYYDET
Kätilön ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö (Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994). Tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea ammattioikeuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta. Ammattinimikkeet ovat kätilö ja sairaanhoitaja.

PALAUTEJÄRJESTELMÄ
Opiskelijoilla on useita eri palautteen antamisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia opiskelujensa aikana. Opiskelijat osallistuvat opetuksen ja sen toteutuksen suunnitteluun erilaisissa tiimeissä ja työryhmissä. Opiskelija arvioi oppimistaan ja antaa palautetta opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta opintojaksoittain, moduuleittain, laajemmin lukukausittain ja koulutuksen loppuvaiheessa koko koulutuksesta. Opiskelijoiden antama palaute huomioidaan koulutusta kehitettäessä. Lisäksi opiskelijan henkilökohtaista osaamisen kehittymistä arvioidaan kahdenvälisissä kehityskeskusteluissa opettajatuutorin kanssa lukuvuosittain. Myös kehityskeskustelut toimivat palautteen antamisen väylinä.

URAMAHDOLLISUUDET JA JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET
Kätilön ja sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa monipuoliset kansalliset ja kansainväliset työuramahdollisuudet. Tutkinto antaa jatko-opintomahdollisuuden ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tai yliopistossa suoritettavaan ylempään korkeakoulututkintoon. Opiskelijan urakehitystä tuetaan koko opintojen ajan.

Osaamistavoitteet

Turun ammattikorkeakoulun määrittelemät innovaatiokompetenssit integroituvat kätilö- ja sairaanhoitajakoulutuksen kompetensseihin. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Kätilön- ja sairaanhoitajakoulutuksen osaamistavoitteet perustuvat Euroopan unionin yhteisesti määriteltyihin direktiiveihin, kansallisiin lakeihin ja kansallisesti sovittuihin osaamisalueisiin.

Kansallisesti määritellyt sairaanhoitajakoulutuksen osaamisalueet
• Asiakaslähtöisyys
• Hoitotyön eettisyys ja ammatillisuus
• Johtaminen ja yrittäjyys
• Kliininen hoitotyö
• Näyttöön perustuva toiminta ja päätöksenteko
• Ohjaus- ja opetusosaaminen
• Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen
• Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristö
• Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatu ja turvallisuus
Kansallisesti määritellyt kätilökoulutuksen osaamisalueet
• Kätilön ammatillinen/ professionaalinen toiminta
• Asiakkuus kätilötyössä
• Kätilö seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäjänä
• Johtaminen ja kehittäminen kätilötyössä

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu toteutuu Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan lähtökohtien mukaan, jonka keskeisinä lähtökohtina ovat monialaisuus, tutkimus- ja kehitystoiminta, joustavat opetussuunnitelmat, yrittäjyys ja palvelutoiminta sekä kansainvälisyys. Innovaatiopedagogiikka perustuu kokeiluun, tiedon ja osaamisen jakamiseen sekä eri näkökulmien yhdistämiseen. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen osaamisen ja innovaatiokompetenssien kehittyminen. Opiskelija nähdään aktiivisena, itsenäisenä ja vastuullisena oppijana. Opettaja luo olosuhteita oppimiselle, tukee, kannustaa ja ohjaa sekä antaa palautetta opiskelijan oppimisesta.
Opiskelu sairaanhoitaja- ja kätilökoulutuksessa tapahtuu korkeakoulussa ja terveyden ja sosiaalihuollon yksiköissä. Opintoja suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan työelämän edustajien, opiskelijoiden ja opettajien yhteisissä tiimeissä tietoa soveltaen, tekemällä ja kokeilemalla. Työelämälähtöisissä projekteissa on mahdollisuus tehdä monialaista ja – ammatillista yhteistyötä eri toimialoja edustavien yritysten ja muiden ammattilaisten kanssa.
Opinnot rakentuvat moduuleihin, joilla tarkoitetaan opintojaksoa laajempaa osaamiskokonaisuutta tai osaamisaluetta, jolla tuetaan opiskelijan oppimista kokonaisuuksien hallintaan. Osaamisen kehittymisen varmistamiseksi opinnot etenevät koulutuksessa sovittujen etenemisperiaatteiden mukaan. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa myös verkko-opintoja ympärivuoden ammattikorkeakoulujen yhteisessä Campus Online tarjonnassa. Oppimismenetelmiä ovat monimuotoiset aktivoivat lähi-, verkko-, projekti- ja simulaatiomenetelmät sekä harjoittelu. Ammatillista toimintaa opitaan moniammatillisissa ja Turun ammattikorkeakoulun monialaisissa tiimeissä harjoitellen vastuullisesti ja turvallisesti hoitoon liittyviä perus- ja erityistilanteita esimerkiksi lääketieteen opiskelijoiden kanssa. Oppimista tuetaan uusilla monipuolisilla digitaalisilla verkko-oppimisympäristöillä ja moderneilla oppimistiloilla ja välineillä. Hoitotyön asiantuntijuuteen kasvaminen on prosessi, jota tuetaan eri tavoin tuutoroinnilla. Tuutorointi on henkilökohtaista ja/tai ryhmäkohtaista ja se liittyy kaikkiin opintoihin.
Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen yleistavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Opiskelija laatii ohjattuna henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS), joka ohjaa opintojen ajallista, sisällöllistä ja menetelmällistä etenemistä. Opiskelija voi määrätyin perustein rakentaa osaamisprofiiliaan muissa kotimaisissa tai ulkomaisissa korkeakouluissa tai muissa oppilaitoksissa suorittamillaan osaamistavoitteita vastaavilla suorituksilla. Lisäksi hän voi hakea hyväksilukua muulla tavalla hankitun vastaavan tasoisen osaamisen perusteella.
Kansainvälisyyden tavoitteena on, että maailmankuva avartuu, opitaan ymmärtämään eri kulttuureja sekä pystytään työskentelemään monikulttuurisissa toimintaympäristöissä. Kansainvälisyystoiminnan muotoja ovat opiskelu vierailla kielillä, kotikansainvälistyminen esim. vaihto-opiskelijoiden tuutorointi), opiskelu ulkomailla, harjoittelu ulkomailla sekä erilaiset seminaarit ja kansainväliset tutkimus- ja kehittämisprojektit. Opiskelu ulkomailla on erikseen sovittavalla tavalla osa Suomessa suoritettavaa tutkintoa eikä se pidennä opiskeluaikaa. Koulutukseen sisältyy 30 op englanninkielisiä opintoja.

Arviointi

Arviointi on oppimista ohjaavaa ja kehittävää ja se kohdistuu sekä oppimisprosessiin että oppimistulokseen. Tutkinnon suorittaminen edellyttää yleisten työelämätaitojen ja sairaanhoitajan koulutuksen spesifisten osaamistavoitteiden, ja niistä johdettujen arviointikriteereiden mukaista osaamista. Kunkin opintojakson arviointiperusteet on kuvattu yleisellä tasolla oppimissuunnitelmassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arvioinnissa hyödynnetään erilaisia menetelmiä. Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan arvosanalla 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/ hylätty. Harjoittelun hyväksytty suoritus edellyttää tavoitteiden saavuttamisen lisäksi oppimissuunnitelman opintopisteiden laajuista osallistumista. Tämän lisäksi opiskelija saa suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla hän oppii tuntemaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteita.

Jatkuva arviointi tukee opiskelijaa tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Opettajan ja itsearvioinnin ohella arvioijana voivat olla muut opiskelijat vertaisarvijoijina sekä työelämässä toimivat ohjaajat ja muut yhteistyökumppanit. Henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) toteutumista seurataan ja sitä päivitetään opintojen edetessä opettajatuutorin kanssa käytävissä kehityskeskusteluissa ja innovaatiokompetenssien itsearvioinnin pohjalta. Opiskelijan vastuulla on opintojen eteneminen ja tarvittaessa ohjauksen hakeminen.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 5. / 2027 1. / 2027 2. / 2027
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

255
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1 1 1
TH00BY12 Terveyden edistäminen 2 2 2 1 1
TH00BY55 Näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00BY15 Anatomia ja fysiologia 4 4 4 2 2
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
Hoitotyön perusteet ja ikääntyneen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00CJ51 Hoitotyön perusteet ja ikääntyneen hoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
TH00BY14 Ravitsemuksen perusteet 2 2 2 0.7 0.7 0.7
Turvallinen lääkehoito

(Valitaan kaikki)

8
TH00BY16 Lääkehoidon perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TH00BY17 Nestehoidon perusteet 3 3 3 1 1 1
Sisätautipotilaan, syöpäpotilaan ja palliatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00BY18 Sisätautipotilaan hoitotyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00CJ53 Palliatiivinen hoitotyö 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00CJ52 Syöpäpotilaan hoitotyö 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BY19 Kliininen fysiologia ja laboraatiolääketiede 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BY20 Ravitsemushoito 1 1 1 0.3 0.3 0.3
Kirurgisen ja perioperatiivisen potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00CJ54 Kirurgisen potilaan hoitotyö 4 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00CJ55 Perioperatiivisen potilaan hoitotyö 4 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BY23 Radiografia ja sädehoito, säteilyturvallisuus 1 1 1 0.3 0.3 0.3
Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
TH00BY24 Lasten ja nuorten hoitotyö 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BY25 Seksuaali- ja lisääntymisterveys 4 4 4 1.3 1.3 1.3
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö kätilötyössä

(Valitaan kaikki)

7
TH00BY26 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
Terveyden edistämisen monimuotoiset menetelmät

(Valitaan kaikki)

6
TH00BY27 Terveyden edistämisen monimuotoiset menetelmät 6 6 6 2 2 2
Johtaminen, laadunvarmistus, työntekijyysosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan kaikki)

2
TH00BY56 Johtaminen, laadunvarmistus, työntekijyysosaaminen ja yrittäjyys 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PKÄTIS23-1001
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

155
TH00BY38 Hoitotyön perusteet 6 6 6 3 3
TH00BY39 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BY40 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8 8 8 4 4
TH00BY41 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö 8 8 8 4 4
TH00BY42 Hoitotyön erityisosaaminen 1 8 7 7 2.3 2.3 2.3
TH00BY43 Hoitotyön erityisosaaminen 2 8 7 7 3.5 3.5
TH00BY44 Hoitotyön kehittämisen projektipaja 6 8 4 4 2 2 1.3 1.3 1.3
TH00BY45 Perheen hoitotyö 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BY46 Sairaanhoidon vapaavalintainen harjoitteluympäristö 15 7 8 7 8 2.3 2.3 2.3 4 4
TH00BY47 Kätilötyön erityisosaaminen 1 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BY48 Kätilötyön erityisosaaminen 2 7 7 7 3.5 3.5
TH00BY49 Kätilötyön kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
TH00BY50 Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 1 20 20 20 6.7 6.7 6.7
TH00BY51 Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 2 25 25 25 12.5 12.5
PKÄTIS23-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BY52 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 3 3 3 1 1 1
TH00BY53 Opinnäytetyön suunnittelu 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BY54 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8 8 8 4 4
PKÄTIS23-1003
Kätilötyön suuntaavat opinnot

(Valitaan kaikki)

25
TH00BY28 Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen 3 3 3 1.5 1.5
TH00BY29 Naisen hoito- ja kätilötyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BY30 Raskauden aikainen kätilötyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BY31 Synnytyksen aikainen kätilötyö 7 7 7 2.3 2.3 2.3
TH00BY32 Synnytyksen jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 15 7 8 3.5 3.5 2.7 2.7 2.7
Yhteensä 270 60 52 59 53 25 27 33 23 29 19 40 33 20 25 13.5 13.5 10.9 10.9 10.9 11.5 11.5 9.6 9.6 9.6 9.5 9.5 13.3 13.3 13.3 16.5 16.5 6.7 6.7 6.7 12.5 12.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Anatomia ja fysiologia
Hoitotyön perusteet ja ikääntyneen hoitotyö
Ravitsemuksen perusteet
Lääkehoidon perusteet
Nestehoidon perusteet
Sisätautipotilaan hoitotyö
Palliatiivinen hoitotyö
Syöpäpotilaan hoitotyö
Kliininen fysiologia ja laboraatiolääketiede
Ravitsemushoito
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Perioperatiivisen potilaan hoitotyö
Radiografia ja sädehoito, säteilyturvallisuus
Lasten ja nuorten hoitotyö
Seksuaali- ja lisääntymisterveys
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Terveyden edistämisen monimuotoiset menetelmät
Johtaminen, laadunvarmistus, työntekijyysosaaminen ja yrittäjyys
Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen
Naisen hoito- ja kätilötyö
Raskauden aikainen kätilötyö
Synnytyksen aikainen kätilötyö
Synnytyksen jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen hoitotyö
Harjoittelu
Hoitotyön perusteet
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö
Hoitotyön erityisosaaminen 1
Hoitotyön erityisosaaminen 2
Hoitotyön kehittämisen projektipaja
Perheen hoitotyö
Sairaanhoidon vapaavalintainen harjoitteluympäristö
Kätilötyön erityisosaaminen 1
Kätilötyön erityisosaaminen 2
Kätilötyön kehittäminen
Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 1
Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 2
Opinnäytetyö
Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Terveyden edistäminen
Näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

255
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
TH00BY12 Terveyden edistäminen 2
TH00BY55 Näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä 2
TH00BY15 Anatomia ja fysiologia 4
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
Hoitotyön perusteet ja ikääntyneen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00CJ51 Hoitotyön perusteet ja ikääntyneen hoitotyö 7
TH00BY14 Ravitsemuksen perusteet 2
Turvallinen lääkehoito

(Valitaan kaikki)

8
TH00BY16 Lääkehoidon perusteet 5
TH00BY17 Nestehoidon perusteet 3
Sisätautipotilaan, syöpäpotilaan ja palliatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00BY18 Sisätautipotilaan hoitotyö 5
TH00CJ53 Palliatiivinen hoitotyö 1
TH00CJ52 Syöpäpotilaan hoitotyö 1
TH00BY19 Kliininen fysiologia ja laboraatiolääketiede 1
TH00BY20 Ravitsemushoito 1
Kirurgisen ja perioperatiivisen potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

9
TH00CJ54 Kirurgisen potilaan hoitotyö 4
TH00CJ55 Perioperatiivisen potilaan hoitotyö 4
TH00BY23 Radiografia ja sädehoito, säteilyturvallisuus 1
Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
TH00BY24 Lasten ja nuorten hoitotyö 4
TH00BY25 Seksuaali- ja lisääntymisterveys 4
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö kätilötyössä

(Valitaan kaikki)

7
TH00BY26 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
Terveyden edistämisen monimuotoiset menetelmät

(Valitaan kaikki)

6
TH00BY27 Terveyden edistämisen monimuotoiset menetelmät 6
Johtaminen, laadunvarmistus, työntekijyysosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan kaikki)

2
TH00BY56 Johtaminen, laadunvarmistus, työntekijyysosaaminen ja yrittäjyys 2
PKÄTIS23-1001
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

155
TH00BY38 Hoitotyön perusteet 6
TH00BY39 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 8
TH00BY40 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8
TH00BY41 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö 8
TH00BY42 Hoitotyön erityisosaaminen 1 8
TH00BY43 Hoitotyön erityisosaaminen 2 8
TH00BY44 Hoitotyön kehittämisen projektipaja 6
TH00BY45 Perheen hoitotyö 8
TH00BY46 Sairaanhoidon vapaavalintainen harjoitteluympäristö 15
TH00BY47 Kätilötyön erityisosaaminen 1 8
TH00BY48 Kätilötyön erityisosaaminen 2 7
TH00BY49 Kätilötyön kehittäminen 5
TH00BY50 Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 1 20
TH00BY51 Kätilötyön syventävä erityisosaaminen 2 25
PKÄTIS23-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BY52 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 3
TH00BY53 Opinnäytetyön suunnittelu 4
TH00BY54 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8
PKÄTIS23-1003
Kätilötyön suuntaavat opinnot

(Valitaan kaikki)

25
TH00BY28 Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen 3
TH00BY29 Naisen hoito- ja kätilötyö 5
TH00BY30 Raskauden aikainen kätilötyö 5
TH00BY31 Synnytyksen aikainen kätilötyö 7
TH00BY32 Synnytyksen jälkeinen kätilötyö ja vastasyntyneen hoitotyö 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15