Siirry suoraan sisältöön

TAI -polku 2021-2022: AVOTHS21

Tunnus: AVOTHS21

Tutkinto:
Ei tutkintoon johtava koulutus

Tutkintonimike:
Ei tutkintoon johtava koulutus

Laajuus:
15 op

Kesto:
1 vuotta (15 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun Ammatti-instituutti ovat yhdessä suunnitelleet ja toteuttavat TAI-polku -koulutusta (15 op). Koulutus on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet suorittamaan korkeakoulutasoisia opintoja jo toisen asteen koulutuksen aikana. Koulutus toteutetaan ajalla 1.8.2021-31.5.2022.
Koulutuksen tavoitteena on täydentää opiskelijan sosiaali- ja terveysalan osaamis-ta korkeakouluopinnoilla, sekä antaa mielikuvaa ja valmiuksia mahdollisiin tuleviin korkeakouluopintoihin. Koulutus tukee sosiaali- ja terveysalan etiikan, näyttöön perustuvan terveyden edistämisen ja tutkimusmetodiikan osaamista. Lisäksi kou-lutus tukee sosiaali- ja terveysalan ammatillista osaamista naisten- ja lisääntymis-terveyteen liittyen ja johdattaa sosiaalialan ydinopintoihin perehdyttämällä opiskeli-jaa sosiaalialan keskeisiin käsitteisiin (hyvinvointi, syrjäytyminen, huono-osaisuus).

Koulutuksen aikana opiskelija pystyy kehittämään myös yleisiä korkeakoulussa edellytettäviä oppimisvalmiuksia, kuten itsenäisestä opiskelua, verkko-oppimista, sekä muita moninaisia oppimismenetelmiä.

Osaamistavoitteet

TAI-polku -koulutus on laajuudeltaan 15 opintopistettä, mikä tarkoittaa opiskelijan työmääränä 405 tuntia. Koulutus on jaettu neljään erilliseen opintojaksoon, jotka etenevät kronologisessa järjestyksessä.

Koulutuksen tavoitteena on täydentää opiskelijan sosiaali- ja terveysalan osaamista korkeakouluopinnoilla, sekä antaa mielikuvaa ja valmiuksia mahdollisiin tuleviin korkeakouluopintoihin. Koulutus tukee terveysalan etiikan, näyttöön perustuvan terveyden edistämisen ja tutkimusmetodiikan osaamista. Lisäksi koulutus tukee terveysalan ammatillista osaamista naisten- ja lisääntymisterveyteen liittyen.

Koulutuksen aikana opiskelija pystyy kehittämään myös yleisiä korkeakoulussa edellytettäviä oppimisvalmiuksia, kuten itsenäisestä opiskelua, verkko-oppimista, sekä muita moninaisia oppimismenetelmiä.

Pedagogiset toimintatavat

Turun ammattikorkeakoulussa koulutus perustuu innovaatiopedagogiikkaan, joka korostaa tiedon ja osaamisen jakamista sekä erilaisten näkökulmien yhdistämistä. Innovaatiopedagogiikka määrittelee uudella tavalla kuinka tietoa omaksutaan, tuo-tetaan ja käytetään siten, että saadaan aikaan uudenlaista oppimista, osaamista ja toimintatapaa. Innovaatiolla tarkoitetaan osaamisen jatkuvaa parantamista, jo-ka johtaa työelämässä hyödynnettävään kestävään ideaan, osaamiseen tai muu-hun käytäntöön.
TAI-polku -koulutuksessa hyödynnetään osallistavan ja tutkivan oppimisen peri-aatteita. Oppimisessa korostuu itsenäinen, aktiivinen oppiminen sekä vertaisop-piminen. Oppimisessa kaikki ryhmän jäsenet vaikuttavat toistensa oppimiseen, ja keskeistä on ryhmän keskinäinen tiedon jakaminen. Samalla kun oppiminen haas-taa ja vastuuttaa aktiiviseen osallistumiseen, se myös mahdollistaa sellaisten oi-vallusten syntymisen, jotka eivät yksilökeskeisessä oppimisessa ole mahdollisia. Koulutuksessa opettajat ja opiskelijat luovat yhdessä oppimisympäristöjä, jotka kannustavat aktiiviseen oppimiseen, uuden tiedon kriittiseen pohdintaan ja uuden-laisen tiedon omaksumiseen ja siirtämiseen osaksi omaa aikaisempaa osaamista.

Aktiivisessa oppimisessa opiskelija kantaa vastuun omasta oppimisestaan. Jotta opiskelija voi optimaalisesti saavuttaa TAI-polku -koulutukselle asetetut tavoitteet, vaatii se opiskelun tietoista suunnittelua, aitoa kiinnostusta ja halua oppia, sekä vahvaa sitoutumista opiskeluun.

TAI-polku -koulutus toteutetaan monimuotoisesti. Siinä on lähiopetusta ja lähioh-jausta, verkko-opiskelua ja itsenäistä opiskelua. Koulutus on laajuudeltaan 15 opintopistettä (op). Yksi opintopiste edellyttää opiskelijalta noin 27 tuntia opiske-lua. Kokonaisuus koostuu neljästä yksittäisestä opintojaksosta, joista opiskelija valitsee kolme. Yhteisiä opintojaksoja ovat Tutkimusmenetelmät 5 op ja Naisten- ja lisääntymisterveys 5 op sekä valinnaisia opintojaksoja ovat Ammattietiikka ja näyttöön perustuva toiminta terveyden edistämisessä 5 op tai Sosiaalinen hyvin-vointi, arki ja yhteiskunta 5 op). Lähiopetus ja -ohjaus toteutuu pääsääntöisesti Turun ammatti-instituutin tiloissa, mutta osa koulutuksesta toteutuu Turun Am-mattikorkeakoulussa, ICT-talolla.
Opiskelijan osaamisen kehittymiseen kuuluu keskeisesti osaamisen arviointi. Op-pimisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa määriteltyihin tavoitteisiin. Kou-lutuksen aikana jokainen siihen kuuluva opintojakso tulee suorittaa hyväksytysti. Vastuuopettajat arvioivat suoritukset asteikolla 0-5.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 Syksy 2021 Kevät 2022 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022
TH00BQ69 Tutkimusmenetelmät 5 5 5 2.5 2.5
TH00BQ71 Naisten seksuaali- ja lisääntymisterveys 5 5 5 2.5 2.5
Vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan (kpl): 1)

1
TH00BU44 Ammattietiikka ja näyttöön perustuva toiminta terveyden edistämisessä 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU45 Hyvinvointi muuttuvassa yhteiskunnassa 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Yhteensä 15 20 15 5 7.5 7.5 1.67 1.67 1.67

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.