Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullinen esihenkilöosaaminen: JOTMARAS25

Opetussuunitelman tunnus: JOTMARAS25

Tutkintonimike
Ei tutkintoon johtava koulutus
Laajuus
32 op
Kesto
1 vuotta (32 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2025
Opetuskieli
suomi

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksessa syvennät osaamistasi matkailu- ja ravitsemisalan palveluiden suunnittelussa, organisoinnissa, toteutuksessa ja kehittämisessä. Koulutuksessa painottuvat etenkin ruoka- ja ravintolapalveluiden konseptointi ja palveluprosessien kehittäminen, ruoan ja juoman gastronomia, tulevaisuuskestävä liiketoiminta sekä yrityksen toiminta laajemmassa kontekstissa esimerkiksi osana ruokamatkailua.

Tällä koulutuksella vastataan työelämässä todettuun osaajatarpeeseen. Yritykset ovat lähestyneet ammattikorkeakoulua tarpeesta etenkin ravitsemisalan esihenkilötyön osaamiseen;
ravintola-alan esihenkilöistä on pulaa (esim. ravintolapäälliköt ja vuoropäälliköt). Uudessa koulutusmallissa Turun ammattikorkeakoulu yhdessä alueen yritysyhteistyökumppanien kanssa on nyt suunnitellut tarpeisiin vastaavan esihenkilötyön koulutuksen sisällön.

Tämä koulutus on opintoja uuden osaamisen hankkimiseen ilman tutkinnon suorittamista. Opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta. Suoritetut opintopisteet on mahdollista soveltuvin osin hyväksilukea jatkossa osaksi ammattikorkeakoulussa suoritettavaa tutkintoa.

Osaamistavoitteet

Esihenkilötyön ja johtamisen opinnot valmistavat sinua toimimaan tehokkaasti ja vastuullisesti johtotehtävissä huomioiden työyhteisön ja työhyvinvoinnin merkityksen.
Opit ymmärtämään yrityksen strategian merkityksen, toteuttamaan sitä sekä toimimaan tuloksellisesti. Paneudut asiakas- ja henkilöstökokemuksen tärkeyteen. Perehdyt alan kilpailutilanteeseen ja -trendeihin ja kehität taitojasi kannattavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa. Opit analysoimaan ja hyödyntämään taloudellista tietoa päätöksenteossa.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka toteutuu lähiopetuksena ja itsenäisenä opiskeluna. Erilaisia oppimistehtäviä pyritään linkittämään aitoihin tilanteisiin esim. omaan työhön, organisaatioon tai yritykseen. Näissä tehtävissä opiskelija on aktiivinen. Lähiopetuksessa käsitellään tehtäviä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, jolloin vastavuoroisuus oppimisessa nousee tärkeäksi. Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina, jotka tukevat opiskelijan oppimisprosessia koko opintojen ajan.

Arviointi

Arvioinnin kohteena on osaaminen ja sen kehittyminen. Arviointimenetelmiä ja –kriteereitä käytetään monipuolisesti ja arviointiin tuodaan eri näkökulmia. Yhtenä arvioinnin tavoitteena on, että opiskelija oppii itse arvioimaan omaa osaamistaan ja kehittämään työskentelyään.

Arviointi voidaan toteuttaa monella eri tavalla ja se voi perustua esim. tentteihin, tehtävien ja laajempien oppimistehtävien tekemiseen. Kunkin opintojakson arviointiperusteet kuvataan opintojakson toteutussuunnitelmassa.

Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija tai opiskelijaryhmä saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla opiskelija oppii tuntemaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 Syksy 2025 Kevät 2026 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026
JOTMARAS25-1001
Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullinen esihenkilöosaaminen

(Valitaan kaikki )

25 - 32
KH00DM89 Vastuullinen liiketoiminta- ja toimintaympäristö ravintola-alalla 5 5 5 2.5 2.5
KH00DM90 Kestävät hankinnat 3 3 3 1 1 1
KH00DM91 Vastuullinen esihenkilötyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KH00DM92 Talousosaaminen 5 5 5 5
KH00DM94 Harjoittelu tai innovointitehtävä 3 - 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KH00DM95 Orientointi ja opiskelun ohjaus 2 2 2 2
KH00DM96 Opiskelun ohjaus ja urasuunnittelu 2 2 2 0.7 0.7 0.7
Yhteensä 32 32 12 20 9.5 2.5 6.67 6.67 6.67

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
JOTMARAS25-1001
Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullinen esihenkilöosaaminen

(Valitaan kaikki )

25 - 32
KH00DM89 Vastuullinen liiketoiminta- ja toimintaympäristö ravintola-alalla 5
KH00DM90 Kestävät hankinnat 3
KH00DM91 Vastuullinen esihenkilötyö 5
KH00DM92 Talousosaaminen 5
KH00DM94 Harjoittelu tai innovointitehtävä 3 - 10
KH00DM95 Orientointi ja opiskelun ohjaus 2
KH00DM96 Opiskelun ohjaus ja urasuunnittelu 2

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun