Vastuullinen liiketoiminta- ja toimintaympäristö ravintola-alalla (5op)
Opintojakson tunnus: KH00DM89
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- kuvailla paikallista ja kansainvälistä hotelli-, ravintola- ja matkailuelinkeinoa ja sen toimijoita
- tunnistaa kannattavan ravintolatoiminnan kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät
- määritellä ja selittää asiakaslähtöisen ravitsemispalvelun laatutekijöitä
- suunnitella, ylläpitää ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti
- soveltaa asiakaslähtöisen palvelun laatutekijöitä käytäntöön ravitsemisalalla sali- ja keittiötoiminnoissa
- toimia ja viestiä työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
- suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisen, liiketaloudellisesti kannattavan ja kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden, markkinoida ja myydä sitä monikanavaisesti
- nimetä ja selittää keskeisen ruoka- ja juomakäsitteistön.
Sisältö
- Ruoka- ja ravintolapalveluiden liikeideat ja konseptit
- Alan turvallisuus- ja laatustandardit
- Laadunhallinta ja -varmistus ammattikeittiössä
- Asiakasprosessit ja niiden kehittäminen
- Monikulttuurinen työyhteisö
- Uudet teknologiat