Skip to main content

Systemic Diseases and Oral Health (10 cr)

Code: 7051066-3003

General information


Enrollment
02.12.2021 - 28.02.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2022 - 31.07.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 25
Degree programmes
Degree Programme in Dental Hygiene
Teachers
Johanna Kurtti
Riikka Karhuvaara
Riikka Hellman
Course
7051066
No reservations found for realization 7051066-3003!

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ajoitus vko 2 - 21
Opiskelija osaa
•selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
•kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
•työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
•tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella

Yleissairaudet ja suun terveys:
-Teorialuennot
-EA-rastipäivä 11.2.22
-Tiedonhankinta
-Tentti viikolla 20
-Suun terveyden edistämisen tilaisuus EH-opiskelijoille 8.4.22
-Seminaari 16.5.22
-PBL: Alku- ja loppututoriaalit

Objective

The student
- can explain and distinguish change processes associated with health and disease
- can describe the effect of systemic diseases on a patient’s general health and oral health, and vice versa
- knows how to offer nutritional guidance in various phases of a customer’s life and in response to changes in the customer’s state of health
- can draw conclusions and, using the therapeutic methods available to a dental hygienist, detect and react to the interdependencies between general health and oral health

Content

- change processes associated with health and disease
- the effect of systemic diseases on a patient’s general health and oral health, and vice versa
- to offer nutritional guidance in various phases of a customer’s life and in response to changes in the customer’s state of health
- detect and react to the interdependencies between general health and oral health

Materials

PBL oppaassa on esitetty jaksoon liittyvä oppimateriaali. Lisäksi opiskelija hakee aiheeseen liittyen eri tiedonhakumenetelmiä hyödyntäen tieteellisiä julkaisuja, artikkeleita, käypä hoito suosituksia, potilasjärjestöjen ja virallisten tahojen verkkosivuilta saatua tietoa, jotka tuodaan tutoriaaleihin.
Ravitsemus: Oppimateriaali käsitellään tarkemmin ensimmäisellä tunnilla
Tiedonhankinnan perusteet -kurssi: Tiedonhakijan oppaat http://libguides.turkuamk.fi/etusivu

Teaching methods

Keskusteleva luento-opetus
Tentti
Oppimista edistävät tehtävät
Pienryhmätyöskentely, PBL
Verkko-opinnot
Tiedonhankinnan perusteet -opintojakso 1op: Etäluento-opetus sekä itsenäisesti tehtävät tiedonhakutehtävät verkossa olevaan oppimateriaaliin pohjautuen.

Pedagogic approaches and sustainable development

Suomeksi
Opintojaksolla opitaan yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin työelämätarpeiden pohjalta.
Opintojaksolla toteutetaan yhteisopettajuutta.
Tiimioppiminen PBL opiskelun yhteydessä
Ravitsemuksen osalta keskeisenä sisältönä ravitsemuksen merkitys ja ravitsemusohjaus erilaisissa terveystilanteissa. Toteutetaan keskustelevana opetuksena ja pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Verkko-oppiminen, itsenäinen oppiminen, tiedonhankintataidot, oman oppimisen reflektointi

Student workload

1 op = 27 h opiskelijan työtä

Yleissairaudet ja suun terveys:
-Teorialuennot
-EA-rastipäivä 11.2.22
-Tiedonhankinta
-Tentti viikolla 12
-Suun terveyden edistämisen tilaisuus EH-opiskelijoille 8.4.22
-Seminaari 16.5.22
-PBL: Alku- ja loppututoriaalit

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytyn suorituksen edellytykset esitellään opintojakson alussa

Evaluation methods and criteria

Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen
Tentti
Tutoriaalityöskentely
Oppimisen välilehti
Opettaja-, vertais- ja itsearviointi
Ravitsemus: hyväksytty/hylätty

Qualifications

Osia ammatti ja perusopinnoista

Go back to top of page