Work Community Competence (10 cr)
Code: KH00BS21-3007
General information
- Enrollment
-
01.06.2023 - 07.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
31.08.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Business
- Teachers
- Marianne Renvall
- Alisa Pettersson
- Teacher in charge
- Alisa Pettersson
- Groups
-
MLIITS22Liiketalouden monimuotokoulutus, syksy 2022
- Course
- KH00BS21
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojakson keskeisiä teemoja ovat:
-tulevaisuuden työelämä
-fasilitointimenetelmät
-itsensä johtaminen
-tunneäly
-työskentelyvahvuuksien ja oman osaamisen tunnistaminen
-monimuotoisuus työyhteisössä
-tiimityötaidot
-coaching
-työhyvinvointi
-esihenkilötyö ja johtaminen
Yhteiset tapaamiset:
31.8. klo 9-16 Tulevaisuuden työpaja, fasilitointitaidot (kaikille MLIITS22-ryhmäläisille yhteinen aloitus)
1.9. klo 9-12 Opintojakson info, itsensä johtaminen (sis. Thomas HPA intro)
27.10. klo 9-16 Tiimityötaidot, coaching (sis. Thomas HPA purku tiimeissä)
7.12. klo 13-16 Kaikille monimuoto-opiskelijoille yhteinen tilaisuus: Työhyvinvointi
8.12. klo 9-16 Esihenkilötyö, johtaminen
Objective
After completing the course, the student has developed his/her skills in some of the professional skills areas that are important to him/her, such as:
- Organizational structure, strategic leadership
- Personnel management, supervisor work
- Recognizing and exploiting people's diversity and motivation, rewarding
- Team, employee or work community skills, emotional intelligence
- Meeting, negotiating and sales skills
- HR functions such as recruitment, orientation, development, work safety or collaboration in the workplace
Content
The student creates his/her own personal study plan at the beginning of the course, and demonstrates his/her skills through a variety of reports, essays, presentations, or on-the-job tasks, topic related materials or deliverables, such as introductory materials, teaching materials, and more. In addition, contact days include facts-type lectures on some topics.
Materials
Opintojaksolla hyödynnetään monipuolisesti eri teemoihin liittyvää kirjallisuutta, artikkeleita, verkkolähteitä jne. Opiskelijoilla on mahdollisuus valita, mihin oppimateriaaleihin he keskittyvät. Vinkkejä materiaaleista jaetaan ItsLearning-alustalla.
Teaching methods
Opintojaksolla hyödynnetään seuraavia oppimismenetelmiä:
-Itsenäinen työskentely: Opintojakson aikana kirjoitetaan oppimispäiväkirjaa, joka sisältää mm. lähipäivien reflektion, kirjallisuuteen ja lähteisiin tutustumisen jne. Yksi osa itsenäistä työskentelyä on Thomas-analyysin (HPA-testi) tekeminen ja siihen liittyvä ohjauskeskustelu.
-Ryhmätyöskentely: Pienryhmät valmistelevat sisältöä opintojakson teemoista ja suunnittelevat teeman toteutuksen yhtä tai useampaa fasilitointi- ja kehittämismenetelmää soveltaen. Teemat jaetaan 1.9. lähipäivässä.
Exam schedules
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
International connections
Turun ammattikoreakoulu on sitoutunut hyödyntämään Innovaatiopedagogiikkaa omassa toiminnassaan. Innovaatiopedagogiikka on yksilöiden ja ryhmien innovaatiokompetenssien kehittymiseen tähtäävä oppimisote, joka määrittelee uudella tavalla, kuinka tietoa omaksutaan, tuotetaan ja käytetään siten, että saadaan aikaan innovaatioita. Innovaatiopedagogiikka perustuu kokeilulle, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiokompetenssit jaetaan viiteen ryhmään, jotka ovat luovuus, kriittinen ajattelu, aloitteellisuus, tiimityötaidot sekä verkosto-osaaminen. Tässä opintojaksossa innovaatiokompetensseja arvioidaan erityisesti ryhmätyöskentelyssä.
Completion alternatives
Aiempien korkeakouluopintojen hyväksiluvuista sovitaan koulutusvastaavan kanssa. Huom. Mikäli kyseinen opintojakso on jäänyt aiemmin kesken ja olet jo aloittanut kurssin tehtävien tekemisen, otathan yhteyttä opettajaan Mikko Niskanen (mikko.niskanen@turkuamk.fi) mahdollisimman pian.
Jos sinulla on aikaisempaa esim. työkokemuksen kautta hankittua osaamista opintojakson sisällöstä, voit osallistua osaamisen näyttöön.
Osaamisen näytössä on kaksi osaa:
1. Kirjallinen reflektio omasta osaamisesta. Tämä osuus tulee olla valmis 29.8. mennessä ja sen hyväksytysti suorittaminen on edellytys seuraavaan vaiheeseen osallistumiselle. Ohjeet kirjalliseen osuuteen lähetetään sähköpostitse 7.8. alkavalla viikolla.
2. Asiantuntijaesitys jostakin opintojakson teemasta. Opettajat valitsevat esityksen teeman kirjallisen reflektion (osa 1) perusteella. Esityspäivät ovat pääsääntöisesti joko 27.10. tai 8.12.
Näytön arvioinnissa noudatetaan opintojakson arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa (0-5). Näyttö järjestetään vain kerran eikä hyväksytyn näytön arvosanaa voi korottaa.
Student workload
10 op:n opintojakso tarkoittaa noin 270 h opiskelijan työtä.
Arvio tuntien jakaantumisesta:
Yhteiset tapaamiset 30h
Ryhmätyöskentely, pienryhmätapaamiset lähipäivien välillä, tiedonhaku, ryhmätyön sisällön suunnittelu ja toteutus sekä toiminnan arviointi (oma- ja vertaisarviointi) 100 tuntia
Henkilökohtaiset tehtävät ja niihin liittyviin materiaaleihin ja kirjallisuuteen tutustuminen sekä tiedonhaku. Thomas-analyysin henk.koht. palaute. 140 tuntia
Further information
Opintojaksolla hyödynnetään ItsLearning-oppimisalustaa.