Siirry suoraan sisältöön

Mainosvideo (5 op)

Toteutuksen tunnus: KU00CL98-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

31.08.2022 - 24.01.2023

Ajoitus

03.10.2022 - 24.01.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 24

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Timo Närä

Vastuuopettaja

Timo Närä

Ryhmät

  • PMEDIS19masu
    PMEDIS19 mainonnan suunnittelu
  • PMEDIS20jour
    PMEDIS20 journalismi
  • PMEDIS19jour
    PMEDIS19 journalismi
  • PMEDIS20tupr
    PMEDIS20tupr
  • PMEDIS20masn
    PMEDIS20masu

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Ideoida ja käsikirjoittaa mainosvideon
- Videotuotannon perusteet
- Totetuttaa kevyen videotuotannon ryhmätyönä
- Toimia projektissa, jossa tilaajana on ulkopuolinen yritys

Sisältö

Opintojaksolla syvennytään videon tuottamiseen, ideointiin ja käsikirjoittamiseen yrityksen markkinointinäkökulmasta. Läpi käydään lyhyesti myös videon perusteet, jotta liikkeelle lähdetään samalta viivalta. Opintojaksolla tehdään liikkuvan kuvan sisältöjä.

Opetusmenetelmät

Opintojakson kolme lähikertaa järjestetään läsnäopetuksena Lemminkäisenkadun kampuksella, sekä muut osat etänä .

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Tärkein oppimistehtävä on ryhmätyö, jossa sosiaalisen tuotetaan toimeksiantajalle video. Opintojakson aikana työryhmät tuottavat seuraavat materiaalit:
- briiffidokumentti toimeksiannosta
- konseptikuvaus
- käsikirjoitus
- kuvaussuunnitelma
- raakaleikattu videomateriaali (katselmointia varten)
- valmis video
Ryhmätyön lisäksi jokainen opiskelija tekee yksilötehtävän (oppimispäiväkirja) sekä antaa palautetta (oman sekä muiden ryhmäläisten työn reflektointi).

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan loka-marraskuussa 2022. Tarkempi aikataulu täsmentyy syyskuun puoliväliin mennessä.

Opintojaksolla syvennytään videon tuottamiseen, ideointiin ja käsikirjoittamiseen yrityksen markkinointinäkökulmasta. Läpi käydään lyhyesti myös videon perusteet, jotta liikkeelle lähdetään samalta viivalta. Opintojaksolla tehdään tiimeissä liikkuvan kuvan sisältöjä, mahdollisesti ja toivottavasti ulkopuolisille tilaajille.

Opiskelu nojautuu yleisen videotuotantoprosessin jaksotukseen:
- ensimmäisellä lähikerralla polkaistaan projekti liikkeelle yleisten asioiden tietopaketeilla sekä asiakastoimeksiantoon perehtymisellä
- toisella kerralla pääpaino on konseptoinnissa: suunnitellaan toimeksiannon mukaisesti videotuotannon täsmäkonsepti sekä käsikirjoitetaan video. Lisäksi käydään läpi audiovisuaalisen sisällöntuottamisen ja tuotannon suunnittelun teorian lisäksi kuvaussuunnitelman tekemistä.
- tämän jälkeen suoritetaan kuvaukset itsenäisesti, videot editoidaan ja tehdään mahdollisimman valmiiksi
- viimeisellä lähikerralla lopulliset tuotokset esitellään koko ryhmälle sekä mahdollisille toimeksiantajan edustajalle ja annetaan palautetta puolin ja toisin

Kaksi ensimmäistä ja viimeinen kerta on lähiopetusta. Välissä pidämme etänä sparrausvartteja tai –tunteja tarpeen mukaan. Sparraushetket ovat käytännön kysymysten ja haasteiden ratkomiseen tarkoitettuja opetustuokioita etänä.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Opintojakso toteutetaan loka-marraskuussa 2022. Tarkempi aikataulu täsmentyy syyskuun puoliväliin mennessä.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointiin vaikuttaa myös tuotosten palauttaminen ajallaan sekä aktiivisuus lähiopetuksessa. Opiskelijan aktiivisuus lähiopetuksessa saattaa nostaa kurssiarvosanaa, passiivisuus vastaavasti laskea. Ei vain arvosanan, vaan myös oppimisen kannalta osallistuminen opetukseen on tärkeää. Opintojakso arvioidaan sen päätyttyä ja jokainen opiskelija saa arvioinnin yhteydessä kirjallisen palautteen opettajalta.

Hylätty (0)

Töiden palautus myöhässä. Tuotokset eivät noudata toimeksiantoa lainkaan tai käy ilmi, että työryhmä ei ole tuottanut materiaalia itse, vaan kopioinut luvattomasti tai lähteitä mainitsematta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Vain joitain tuotoksia toimitetaan määräaikaan mennessä. Tuotettu video vastaa vain osittain toimeksiantoa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tuotokset vastaavat suurimmalta osalta toimeksiantoa. Valmis video on kohdeyleisö huomioon ottaen asianmukainen ja huolellisesti tehty. Visuaalisuus on hyvällä tasolla ja liikkuvan kuvan potentiaalia on käytetty hyvin. Dokumentaatio on asiallista ja kattavaa. Ryhmä toimii katselmoinneissa aktiivisesti ja selkeästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Valmis video on omaperäinen, visuaalisesti näyttävä ja mielenkiintoa herättävä. Video on myös muilta osin toimeksiannon mukainen. Muut materiaalit ovat samoin asianmukaiset sekä kattavat, suunnitelmallisuus ja huolellisuus näkyy. Ryhmä on aktiivinen ja selkeä katselmointitilaisuuksissa. Tuotokset osoittavat ryhmän saavuttaneen opintojakson ryhmätehtävälle asettamat tavoitteet.

Esitietovaatimukset

Suoritettu Audiovisuaalisen ilmaisun opintojakso (media-alan koulutuksen oppimissuunnitelmasta) tai kyseistä opintojaksoa vastaavien sisältöjen ja osaamisen hallinta.