Siirry suoraan sisältöön

Sensory Analysis (2 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX90-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 11.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PBIOKES21
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • PBIOKES21B
    PBIOKES21B
  • PBIOKES21A
    PBIOKES21A

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää ihmisen aistijärjestelmän toimintaa sekä aistien merkityksen ruoan aistittavan laadun arvioinnissa. Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä eri ruoan ominaisuuksia, joilla on merkitystä ruoan aistittavaan laatuun. Opiskelija osaa järjestää perusmakutestin sekä erilaisia aistinvaraisia testauksia. Hän oppii eri aistinvaraisten testien hyödyntämistä tuotekehityksessä sekä laaduntarkkailussa. Opiskelija osaa nimetä erilaisia aistinvaraisia testejä.

Sisältö

- ihmisen aistijärjestelmä sekä aistien toiminta
- perusmakutestin järjestäminen
- aistinvaraiset arviointimenetelmät
- aistinvaraisten testien järjestäminen

Arviointiasteikko

H-5