Sensory Analysis (2 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BX90-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2023 - 11.09.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettaja
- Eija Kulju
Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21BPBIOKES21B
-
PBIOKES21APBIOKES21A
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää ihmisen aistijärjestelmän toimintaa sekä aistien merkityksen ruoan aistittavan laadun arvioinnissa. Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä eri ruoan ominaisuuksia, joilla on merkitystä ruoan aistittavaan laatuun. Opiskelija osaa järjestää perusmakutestin sekä erilaisia aistinvaraisia testauksia. Hän oppii eri aistinvaraisten testien hyödyntämistä tuotekehityksessä sekä laaduntarkkailussa. Opiskelija osaa nimetä erilaisia aistinvaraisia testejä.
Sisältö
- ihmisen aistijärjestelmä sekä aistien toiminta
- perusmakutestin järjestäminen
- aistinvaraiset arviointimenetelmät
- aistinvaraisten testien järjestäminen
Arviointiasteikko
H-5