Concepts and processes of accommodation, food, and transport services (5 cr)
Code: KH00BY73-3003
General information
- Enrollment
-
01.12.2023 - 09.01.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
08.01.2024 - 09.05.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Teachers
- Annika Karppelin
- Susanna Saari
- Telle Tuominen
- Course
- KH00BY73
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 9 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 08.04.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003 |
LEM_B161
IT-oppimistila Ahti
|
Mon 15.04.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003 |
LEM_A311
Teoriatila
|
Mon 22.04.2024 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003 |
LEM_A314
Teoriatila
|
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Lähiopetuskerrat lukujärjestyksen mukaisesti
Majoituspalveluiden osuus (8.1., 15.1., 22.1., 2.2. ja 5.2.)
- Toteutussuunnitelman esittely ja itslearning
- Majoituspalveluiden liikeideat/konseptit
- Asiakaspolku, standardi palveluprosessi
- Keskeiset tunnusluvut ja revenue management
- Turvallisuus ja vastuullinen liiketoiminta
Ruoka-/ravintolapalveluiden osuus (12.2., 4.3., 11.3., 18.3., 25.3.)
- Ravitsemus, erityisruokavaliot
- Ravintolakonseptit ja asiakaskokemus
- Ravintolapalvelun prosessit
Liikkumispalveluiden osuus (8.4., 15.4., 22.4.):
- Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, liikennepalvelusektorit, kehittämislinjaukset
- Varsinais-Suomen liikkenne- ja liikkumispalvelut, niiden erityispiirteet, matkailureitit, paketointi, myyntikanavat
- Liikkumisen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- ja turvallisuusnäkökulmia
Objective
Upon completion of this course, the students will be able to:
• classify nationally and regionally significant actors in tourism and leisure services
• describe the key processes of accommodation services
• recognize high-quality and safe restaurant and catering services, and outline their significance as part of a hospitality service package
• analyze the mobility needs of travelers and the accessibility of the company and the tourist destination
Content
• Accommodation as a service product, its key processes, safety and security
• Restaurant and catering service concepts and safety
• Travel and transportation services, passenger information, travel chains, safety and security of transport services
Materials
Itslearningiin tulevat avainluento- yms. oppimateriaalit.
Teaching methods
Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka (https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka /) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.
Exam schedules
Ei tenttiä
Pedagogic approaches and sustainable development
Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka vastaa ajan muutospaineisiin ja kehittää opetusotetta niiden lähtökohdista. Se perustuu kokeilulle, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiopedagogiikka noudattaa laatusykliä ja eurooppalaista koulutusten laatuprosessia ja -kriteeristöä. Lue lisää: https://innopeda.turkuamk.fi/innovation-pedagogy/.
Completion alternatives
Jonkin osion ahotointi edellyttää vähintään puolen vuoden työkokemusta kyseisellä palvelusektorilla viimeisen viiden vuoden aikana sekä opettajan kanssa sovittavan näytön tekoa.
Student workload
Opintojakson laajuus 5 op tarkoittaa keskimäärin n. 135 opiskelijan työtä.
Lukujärjestykseen merkitty 39 h lähiopetusta, joten itsenäistä työtä on n. 95 h.
OSAAMISNÄYTTÖ on opintojakson aikana opiskelijan täydentämä kirjallinen tuotos, joka koostuu kolmesta osiosta:
- majoituspalveluiden osiossa opitusta
- ruokapalveluiden osiossa opitusta
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta
Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake
- havainnointitehtävä liittyen yritysvierailuun
Evaluation methods and criteria
Kirjallinen osaamisnäyttö
- majoituspalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Susanna Saari)
- ruokapalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Annika Karppelin
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Telle Tuominen)
Osaamisnäytön osiot arvioidaan asteikolla 0 - 5
Osioiden palautusajankohdat ilmoitetaan tehtäväohjeistuksessa. Myöhässä palauttaminen pudottaa arvosanaa yhdellä numerolla.
Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (Annika Karppelin)
Kokonaisarvosana asteikolla 0 - 5, siten, että majoituspalveluiden osuus 40 %, ruokapalveluiden osuus 40 % ja liikkumispalveluiden osuus 20 % kokonaisarvosanasta.
Failed (0)
Hylätty:
Osaamisnäyttötehtävä on palauttamatta tai se on erittäin pinnallinen tai niukka. Tuotoksessa on vähäisesti tai ei lainkaan yhteyttä oppimateriaaleihin tai kontaktiopetuskertojen aiheisiin. Tuotos ei juurikaan sisällä opiskelijan oman tiedonhaun tulosten tai kokemusten esittelyä. Myös tuotoksen puutteellinen rakenne ja oikeakielisyyden heikko taso voivat olla hylkäämisen syy.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
1 Tyydyttävä
Osaamisnäyttötuotoksen sisällön yhteys opintojakson osaamistavoitteisiin on heikohko eli tuotos kattaa vain joitakin opintojakson osaamistavoitteista ja teemoista. Oppimateriaalien tai kontaktiopetuskertojen sisältöjä referoidaan hajanaisesti, mutta teemoihin ei ole juurikaan yhdistetty omaa pohdintaa tai itse löydettyä tietoa ja esimerkkejä. Tuotoksen rakenteessa ei ole huomioitu ohjeistusta ja/tai rakenne on epäjohdonmukainen ja/tai tekstin oikeakielisyys on niin heikkoa, että ymmärrettävyys kärsii.
Assessment criteria, good (3-4)
3 Hyvä
Osaamisnäyttötuotos on suurelta osin tehtävänannon ohjeistuksen mukainen ja se kattaa pitkälti opintojakson keskeiset osaamistavoitteet ja teemat. Tuotoksessa yhdistetään oppimateriaalien ja konktaktiopetuskertojen näkökulmia omiin havaintoihin sekä joihinkin omiin elinkeinoesimerkkeihin ja lisätietoihin. Tuotos kuvaa hyvin ammatillisen osaamisen karttumista. Sen luettavuus on pääosin hyvä, mutta se sisältää jonkin verran oikeakielisyys-, lähdeviite-, lähdeluettelo- ym. virheitä.
Assessment criteria, excellent (5)
5 Kiitettävä
Tuotos kattaa sisällöltään erinomaisesti opintojakson keskeiset osaamistavoitteet ja teemat. Se havainnollistaisi hyvin opiskelijan oppimaa esimerkiksi työelämäedustajalle kertoen sekä ammatillisesta osaamisesta että opiskelijan motivaatiosta, luovuudesta sekä kyvystä kriittisesti ja suunnitelmallisesti paneutua tehtäviin. Tuotoksen tekstiosa on viimeistelty, monipuolinen, loogisesti aiheesta toiseen etenevä kokonaisuus, jossa yhdistyvät oppimateriaalien ja lähikertojen käsitteet ja tietoperusta opiskelijan itse löytämiin osuviin lisätietoihin ja esimerkkeihin. Tuotoksen rakenne on kiitettävällä tasolla, samoin oikeakielisyys sekä lähdetietojen ilmoittaminen.
Further information
Itslearning, tarvittaessa ryhmäsähköpostit.