Skip to main content

Concepts and processes of accommodation, food, and transport services (5 cr)

Code: KH00BY73-3003

General information


Enrollment
01.12.2023 - 09.01.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2024 - 09.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Engineering and Business
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Teachers
Annika Karppelin
Susanna Saari
Telle Tuominen
Course
KH00BY73

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 9 h 0 min.

Time Topic Location
Mon 08.04.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003
LEM_B161 IT-oppimistila Ahti
Mon 15.04.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003
LEM_A311 Teoriatila
Mon 22.04.2024 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3003
LEM_A314 Teoriatila
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Lähiopetuskerrat lukujärjestyksen mukaisesti

Majoituspalveluiden osuus (8.1., 15.1., 22.1., 2.2. ja 5.2.)
- Toteutussuunnitelman esittely ja itslearning
- Majoituspalveluiden liikeideat/konseptit
- Asiakaspolku, standardi palveluprosessi
- Keskeiset tunnusluvut ja revenue management
- Turvallisuus ja vastuullinen liiketoiminta

Ruoka-/ravintolapalveluiden osuus (12.2., 4.3., 11.3., 18.3., 25.3.)
- Ravitsemus, erityisruokavaliot
- Ravintolakonseptit ja asiakaskokemus
- Ravintolapalvelun prosessit

Liikkumispalveluiden osuus (8.4., 15.4., 22.4.):
- Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, liikennepalvelusektorit, kehittämislinjaukset
- Varsinais-Suomen liikkenne- ja liikkumispalvelut, niiden erityispiirteet, matkailureitit, paketointi, myyntikanavat
- Liikkumisen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- ja turvallisuusnäkökulmia

Objective

Upon completion of this course, the students will be able to:
• classify nationally and regionally significant actors in tourism and leisure services
• describe the key processes of accommodation services
• recognize high-quality and safe restaurant and catering services, and outline their significance as part of a hospitality service package
• analyze the mobility needs of travelers and the accessibility of the company and the tourist destination

Content

• Accommodation as a service product, its key processes, safety and security
• Restaurant and catering service concepts and safety
• Travel and transportation services, passenger information, travel chains, safety and security of transport services

Materials

Itslearningiin tulevat avainluento- yms. oppimateriaalit.

Teaching methods

Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka (https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka /) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.

Exam schedules

Ei tenttiä

Pedagogic approaches and sustainable development

Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka vastaa ajan muutospaineisiin ja kehittää opetusotetta niiden lähtökohdista. Se perustuu kokeilulle, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiopedagogiikka noudattaa laatusykliä ja eurooppalaista koulutusten laatuprosessia ja -kriteeristöä. Lue lisää: https://innopeda.turkuamk.fi/innovation-pedagogy/.

Completion alternatives

Jonkin osion ahotointi edellyttää vähintään puolen vuoden työkokemusta kyseisellä palvelusektorilla viimeisen viiden vuoden aikana sekä opettajan kanssa sovittavan näytön tekoa.

Student workload

Opintojakson laajuus 5 op tarkoittaa keskimäärin n. 135 opiskelijan työtä.

Lukujärjestykseen merkitty 39 h lähiopetusta, joten itsenäistä työtä on n. 95 h.
OSAAMISNÄYTTÖ on opintojakson aikana opiskelijan täydentämä kirjallinen tuotos, joka koostuu kolmesta osiosta:
- majoituspalveluiden osiossa opitusta
- ruokapalveluiden osiossa opitusta
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta

Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake
- havainnointitehtävä liittyen yritysvierailuun

Evaluation methods and criteria

Kirjallinen osaamisnäyttö
- majoituspalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Susanna Saari)
- ruokapalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Annika Karppelin
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Telle Tuominen)
Osaamisnäytön osiot arvioidaan asteikolla 0 - 5
Osioiden palautusajankohdat ilmoitetaan tehtäväohjeistuksessa. Myöhässä palauttaminen pudottaa arvosanaa yhdellä numerolla.

Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (Annika Karppelin)

Kokonaisarvosana asteikolla 0 - 5, siten, että majoituspalveluiden osuus 40 %, ruokapalveluiden osuus 40 % ja liikkumispalveluiden osuus 20 % kokonaisarvosanasta.

Failed (0)

Hylätty:
Osaamisnäyttötehtävä on palauttamatta tai se on erittäin pinnallinen tai niukka. Tuotoksessa on vähäisesti tai ei lainkaan yhteyttä oppimateriaaleihin tai kontaktiopetuskertojen aiheisiin. Tuotos ei juurikaan sisällä opiskelijan oman tiedonhaun tulosten tai kokemusten esittelyä. Myös tuotoksen puutteellinen rakenne ja oikeakielisyyden heikko taso voivat olla hylkäämisen syy.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

1 Tyydyttävä
Osaamisnäyttötuotoksen sisällön yhteys opintojakson osaamistavoitteisiin on heikohko eli tuotos kattaa vain joitakin opintojakson osaamistavoitteista ja teemoista. Oppimateriaalien tai kontaktiopetuskertojen sisältöjä referoidaan hajanaisesti, mutta teemoihin ei ole juurikaan yhdistetty omaa pohdintaa tai itse löydettyä tietoa ja esimerkkejä. Tuotoksen rakenteessa ei ole huomioitu ohjeistusta ja/tai rakenne on epäjohdonmukainen ja/tai tekstin oikeakielisyys on niin heikkoa, että ymmärrettävyys kärsii.

Assessment criteria, good (3-4)

3 Hyvä
Osaamisnäyttötuotos on suurelta osin tehtävänannon ohjeistuksen mukainen ja se kattaa pitkälti opintojakson keskeiset osaamistavoitteet ja teemat. Tuotoksessa yhdistetään oppimateriaalien ja konktaktiopetuskertojen näkökulmia omiin havaintoihin sekä joihinkin omiin elinkeinoesimerkkeihin ja lisätietoihin. Tuotos kuvaa hyvin ammatillisen osaamisen karttumista. Sen luettavuus on pääosin hyvä, mutta se sisältää jonkin verran oikeakielisyys-, lähdeviite-, lähdeluettelo- ym. virheitä.

Assessment criteria, excellent (5)

5 Kiitettävä
Tuotos kattaa sisällöltään erinomaisesti opintojakson keskeiset osaamistavoitteet ja teemat. Se havainnollistaisi hyvin opiskelijan oppimaa esimerkiksi työelämäedustajalle kertoen sekä ammatillisesta osaamisesta että opiskelijan motivaatiosta, luovuudesta sekä kyvystä kriittisesti ja suunnitelmallisesti paneutua tehtäviin. Tuotoksen tekstiosa on viimeistelty, monipuolinen, loogisesti aiheesta toiseen etenevä kokonaisuus, jossa yhdistyvät oppimateriaalien ja lähikertojen käsitteet ja tietoperusta opiskelijan itse löytämiin osuviin lisätietoihin ja esimerkkeihin. Tuotoksen rakenne on kiitettävällä tasolla, samoin oikeakielisyys sekä lähdetietojen ilmoittaminen.

Further information

Itslearning, tarvittaessa ryhmäsähköpostit.

Go back to top of page