Ravitsemuksen perusteet (2 op)
Toteutuksen tunnus: TH00CI63-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.09.2024 - 01.10.2024
Ajoitus
02.10.2024 - 31.05.2025
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
- Nita Björklöf
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Arviointiasteikko
H-5