Startup Business School (YAMK) (15 op)
Toteutuksen tunnus: C-02467-YL00FM79-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 24.04.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Hämeen ammattikorkeakoulu, Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- englanti
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02467-YL00FM79
Arviointiasteikko
1-5
Sisällön jaksotus
- Asiakasymmärrys, asiakkuuden luonti ja liiketoimintamahdollisuus - Liiketoimintakonsepti, prototyyppi ja liiketoimintakokeilu - Liiketoimintamalli ja talouden prototyyppi
Tavoitteet
Startup Business School opintomoduulissa on tavoitteena, että osaat etsiä, tunnistaa ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia sekä tuottaa niihin tuotteistettavia ratkaisuideoita. Osaat kehittää tunnistettuun tai annettuun liiketoimintamahdollisuuteen käytännön ratkaisua. Osaat tuotteistaa tuote-, palvelu- tai liiketoimintaidean asiakaslähtöisesti. Osaat kaupallistaa ratkaisuidean uudeksi tuotteeksi, palveluksi tai liiketoiminnaksi käytännössä. Osaat mallintaa liiketoiminnan, kokeilla ja arvioida liiketoimintamallin kannattavuutta ja sen toteutusmahdollisuuksia.
Sisältö
- Asiakkuuksien luominen ja liiketoimintamahdollisuuden etsiminen, löytäminen tai luominen - Ratkaisujen luominen ja palvelu ja tuotekonseptin luominen - Liiketoimintamallin luominen ja kannattavuuden edellytysten luominen
Aika ja paikka
Learn.Moodle ja Zoom Start Up Business School edellyttää riittävää ajankäyttämistä ja kohtuullista kuormitusta.
Opetusmenetelmät
Opintomoduuli opiskellaan, opetus ja ohjaus tehdään verkossa. Start Up Business School opintojen toteutustapana on käännetty oppiminen, jossa vahvistetaan ja tuetaan oppijan itse-ohjautuvuutta ohjauksen, vuorovaikutteisten oppimistehtävien ja erilaisten käytännön liiketoiminnan kokeilujen avulla. Start Up Business School opinnoissa sovelletaan liiketoimintamuotoilun ja palvelumuotoilun prosesseja, menetelmiä ja työkaluja. Start Up Business School opinnot koostuvat kolmesta teemasta ja niihin liittyvistä sisällöistä: Teema 1: asiakkuuksien luominen ja liiketoimintamahdollisuus: trendit ja liiketoimintamahdollisuudet, liiketoimintaympäristö, asiakasryhmittely, asiakasprofilointi, ratkaisuideoiden tuottaminen, ideoiden valinta ja kehittämissuunnittelu. Teema 2: ratkaisujen luominen ja idean kaupallistaminen: idean konseptointi ja arvolupauksen muotoilu, konseptin profilointi, valemainoksen suunnittelu ja toteutus, asiakasvahvistuksen luominen, asiakkaan sitoutuminen ja myyntipuhe. Teema 3: liiketoimintamallien luominen ja liiketoiminnan mallintaminen: alustava liiketoiminnan mallintaminen ja markkinan kysynnän kuvaus, palvelun mallintaminen, liiketoimintakokeilun suunnittelu ja toteutus, minimi tarpeet tyydyttävän palvelutuotteen tai tuotteen kuvaus, toimintasuunnitelma ja liiketoiminnan mittaaminen. Laadit kustakin teemasta kirjallisuuskatsauksen osana oppimisraportteja.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Start Up Business School toteutus edellyttää ja mahdollistaa työelämän ja kohderyhmien kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opiskelijajohtoisessa toteutusmallissa käytännön kokeiluja ja oppimista tehdään työelämältä hankituissa projekteissa. Teemoihin mahdollisesti liitettävien tenttien ajankohdat ilmoitetaan toteutuksen alussa.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Start Up Business School on usein luonteeltaan ja sisällöiltään kansainvälinen.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Vaihtoehtoisia toteutustapoja ovat aikaisemmin hankitun osaamisen erilaiset näytöt, työssä tai työelämäprojektissa hankittavan osaamisen näytöt, teoria- ja käsitetentit, oppimisitehtävät, itseopiskelupaketit, kirjallisuuskatsaukset.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin kohteita ovat yksittäiset oppimistehtävät, osallistuminen keskusteluun Learnin keskustelualustoilla ja oppimisraportti.