Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointi työyhteisössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02537-4_X992010-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 15.07.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
09.09.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Savonia-ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 1000
Toteutukselle C-02537-4_X992010-3005 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa - määritellä työhyvinvoinnin käsitettä eri näkökulmista - arvioida yksilön, yhteisön ja johtamisen merkitystä työhyvinvoinnin rakentumisessa ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä työyhteisö- ja organisaatiotasolla - perehtyy eri organisaatioissa käytettyihin työhyvinvointisuunnitelmiin ja osaa analysoida organisaation ja verkostojen merkitystä työhyvinvointiin - perustella kansallisella ja kansainvälisellä tutkimusnäytöllä työhyvinvointiin liittyviä ilmiöitä sekä soveltaa työhyvinvointiin liittyvää lainsäädäntöä ja ohjeita käytännön työssä - visioida tulevaisuuden työhyvinvoinnin haasteita kansallisesti ja kansainvälisesti.

Suoritustavat

100% verkkokurssi

Sisältö

Työhyvinvointiin liittyvä lainsäädäntö ja ohjeet Työntekijän merkitys työhyvinvoinnin rakentumisessa - itsensä johtaminen Työyhteisön merkitys työhyvinvoinnin rakentumisessa - työyhteisön arvot, periaatteet, vuorovaikutus ja toimintatavat Lähijohtaminen ja hyvinvoinnin edistämisen keinot sekä menetelmät - työyhteisötaidot ryhmä- ja tiimityössä Organisaation ja verkostojen merkitys työhyvinvoinnin rakentumisessa - johtaminen, organisaation rakenne ja toiminnan ohjaaminen - verkostojen tuomat haasteet ja mahdollisuudet - osallistava johtaminen ja innovatiivisuus - oppimisen ja asiantuntijuuden kehittymisen mahdollisuudet Kansainvälisten ja kansallisten muutosten vaikutukset organisaatioiden työhyvinvointiin - työn ja työkulttuurin muutokset tulevaisuudessa

Oppimateriaalit

Ajankohtainen, monipuolinen kirjallisuus ja tutkimus sekä videoluennot. Itse haettu aiheenmukainen tieto. Ilmoitetaan opintojaksolla.

Opetusmenetelmät

Opintojakso on verkkokurssi. Opintojakso toimii non-stop toteutuksena Moodlessa eli sen voi opiskella milloin vain ilmoitetun ajan puitteissa lukuvuoden aikana. Opintojakson Moodle avautuu 9.9.2024. Opintojakson Moodle sulkeutuu 31.7.2025, jolloin opintojakso päättyy. Opintojaksolla laaditaan oppimispäiväkirja, jonka palautukset arvioidaan ja suoritukset kirjataan kolme kertaa syksyn ja kolme kertaa kevään aikana 31.7.25 tehtävän palautuksen lisäksi. Opintosuoritukset merkitään opintorekisteriin vähintään neljän viikon kuluessa oppimispäiväkirjan ilmoitetusta palautuspäivästä. Huomioi tämä omassa aikataulussasi esim. valmistumispäivän suhteen.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tarkastellaan oman toiminnan lisäksi organisaation toimintaa työhyvinvoinnin edistämisessä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op on 135 h opiskelijan työtä.

Esitietovaatimukset

Ei vaadittavia edeltäviä opintoja

Siirry alkuun