Laadunhallinnan kvantitatiiviset menetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-10065-LY00EC29-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.05.2024 - 30.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
02.05.2025 - 31.12.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Metropolia Ammattikorkeakoulu, Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opintojakso
- C-10065-LY00EC29
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Opiskelija etenee omassa aikataulussaan.
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa analysoida ja arvioida määrällistä laadunhallintatietoa tilastollisin menetelmin ja esittää saamansa tulokset havainnollisella tavalla. Opiskelija tietää, millaisia tilastollisia menetelmiä voidaan soveltaa laadunvalvonnassa, prosessinohjauksessa ja prosessien kehittämisessä.
Sisältö
• Tilastoanalyysin perusteita: jakaumien käsittely, todennäköisyyden periaatteet, korrelaatio- ja is regressioanalyysin perusperiaatteet; • Tilastoaineiston graafinen esittäminen; • Prosessien kyvykkyys ja sen mittaaminen; • Tilastollinen prosessinohjaus.
Aika ja paikka
Kurssi on itsenäisesti ja omaan tahtiin Moodle-oppimisympäristössä suoritettava verkkokurssi. Itsenäiseen opiskeluun on varattava riittävästi aikaa (5 opintopisteen kurssilla opiskelijan laskennallinen työmäärä on 135 tuntia). Kurssisuorituksia kirjataan opintosuoritusrekisteriin vain 1.9. - 7.9.2025 ja 12. - 18.1.2026. Oppimisen tehostamiseksi kerran kuussa (poikkeuksena loma-ajat) järjestetään virtuaalinen Q&A-tilaisuus, jossa opettaja on tavoitettavissa. Siellä voidaan keskustella mistä tahansa kurssiin liittyvästä aiheesta. Osallistuminen virtuaalisiin Q&A-tilaisuuksiin ei ole pakollista.
Oppimateriaalit
Opettajan materiaalit Moodle-oppimisympäristössä.
Opetusmenetelmät
Kurssin taso: YAMK (vain ylemmän amk:n opiskelijoille) Itsenäinen opiskelu Tehtävät Tentti sähköisessä tenttijärjestelmässä Esitietovaatimuksena suoritettu korkeakoulututkinto.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssin tentin voi suorittaa elokuun tai joulukuun lopulla. Tentin tarkat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Opiskelija voi ilmoittautua tenttiin, kun jokaisen tehtäväsetin tulos on vähintään 50% setin maksimipisteistä. Opiskelija voi suorittaa tentin enintään kolme kertaa (varsinainen tentti ja kaksi uusintaa).
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 135 tuntia, joka kattaa itsenäisen opiskelun, tehtävien ratkaisemisen, tentin suorittamisen ja osallistumisen vapaaehtoisiin Q&A-tilaisuuksiin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssisuoritus koostuu kahdesta osasta: Moodlessa ratkaistavat tehtävät ja sähköisessä tenttijärjestelmässä tehtävä tentti. Kumpikin osa arvioidaan arvosanalla 0-5 ja molemmista osista on saatava hyväksytty arvosana. Lopullinen kurssiarvosana saadaan osien painotettuna keskiarvona siten, että tehtävien paino on 40 prosenttia ja tentin 60 prosenttia (kurssiarvosana = 0,4 x tehtäväarvosana + 0,6 x tenttiarvosana). Sekä tentin että tehtäväosuuden arvosana määräytyy sen perusteella, mikä on opiskelijan saamien kokonaispisteiden suhde kyseisen osion maksimipisteisiin. Alarajat arvosanoille ovat seuraavat: 50% pisteistä: 1 60% pisteistä: 2 70% pisteistä: 3 80% pisteistä: 4 90% pisteistä: 5
Esitietovaatimukset
Tutkimusmenetelmät ja -valmiudet