Tukiälyn hyödyntäminen palvelutuotannossa (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FR38-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
17.03.2025 - 13.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
02.05.2025 - 31.08.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 50
- Opintojakso
- C-10118-CO00FR38
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Ymmärrät tukiälyn (tekoälyn) käsitteenä, ilmiönä sekä sen suorituksena, tiedostamisena ja aistina. Osaat tunnistaa tukiälyn menetelmiä sekä merkityksen palvelutuotannon datan hallinnassa sekä työntekijöiden aivokuormituksen hallinnassa. Ymmärrät tukiälyyn liittyvän tiedonlukutaidon merkityksen sekä mis- ja disinformaatioriskejä. Ymmärrät tukiälyn hyödyntämisen merkityksen palvelutuotannossa sekä eettisyyden ja turvallisuuden. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida tukiälyn käyttöä palvelutuotannossa moniammatillisesti.
Suoritustavat
- hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan - ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa - arvioida strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta - viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti omalla äidinkielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä
Sisältö
Mitä tukiäly (tekoäly) on käsitteenä ja ilmiönä sekä miten se ilmenee suorituksena, tiedostamisena ja aistina? Miten tukiälyä voidaan käyttää palvelutuotannossa dataa ja työntekijöiden aivokuormaa halliten ? Miten tukiälyn tulosten arvioinnissa tunnistetaan tiedon luotettavuus sekä mis- ja dis-informaatio? Miten tukiälyä voi hyödyntää palvelutuotannossa eettisyys ja tekninen turvallisuus huomioiden? Miten suunnittelet, toteutat ja arvioit tukiälyn käyttöä palvelutuotannossa monialaisesti?
Oppimateriaalit
Opintojaksolla käytetään seuraavaa kirjallisuutta: • Salo, I. 2024. Luova tekoäly työn supervoimana. Helsingin seudun Kauppakamari. löytyy myös Kaakkurista e-kirjana. Myös muita vastaavia lähteitä voi käyttää. Muu opiskelumateriaali julkaistaan Learn-ympäristössä opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille. Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä. Opiskelu rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa. Opintojakso koostuu viidestä osa-alueesta, jotka arvioidaan erikseen. Tarkempi kuvaus kohdassa toteutuksen osat.