Skip to main content

Nutritional Care (1 cr)

Code: TH00BU65-3002

General information


Enrollment
02.12.2020 - 14.03.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2021 - 31.07.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Nursing
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BU65
No reservations found for realization TH00BU65-3002!

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ravitsemushoito keväällä 2021:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Objective

Nutritional Care 1 ECTS RAV2
Objectives
Students will
• Be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients

Content

• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these diseases

Materials

- Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
- Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
- Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Teaching methods

• Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä. Kurssi toteutetaan Optima-alustalla.
• Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi. Näihin liittyvät taidot opitaan pienryhmissä työskennellen. Työskentelyn tulokset esitetään koko ryhmälle.

Student workload

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h (sisätautipotilaan ravitsemus, kirurgisen pot. rav. tilan arviointi ja seuranta, ryhmätehtävien anto ja ohjaus, tehtävien esitykset) ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu ja ravitsemustehtävien teko).

Evaluation methods and criteria

RAVITSEMUSHOITO: Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Go back to top of page