Nutritional Care (1 cr)
Code: TH00BU65-3002
General information
- Enrollment
- 02.12.2020 - 14.03.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2021 - 31.07.2021
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 1 cr
- Local portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Health and Well-being
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Course
- TH00BU65
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Ravitsemushoito keväällä 2021:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot
Objective
Nutritional Care 1 ECTS RAV2
Objectives
Students will
• Be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients
Content
• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these diseases
Materials
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
- Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
- Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.
Teaching methods
• Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä. Kurssi toteutetaan Optima-alustalla.
• Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi. Näihin liittyvät taidot opitaan pienryhmissä työskennellen. Työskentelyn tulokset esitetään koko ryhmälle.
Student workload
Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h (sisätautipotilaan ravitsemus, kirurgisen pot. rav. tilan arviointi ja seuranta, ryhmätehtävien anto ja ohjaus, tehtävien esitykset) ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu ja ravitsemustehtävien teko).
Evaluation methods and criteria
RAVITSEMUSHOITO: Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.