Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikelainsäädäntö ja elintarvikevalvonta (2 op)

Toteutuksen tunnus: C-10089-ETEK0003-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2025 - 26.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
28.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Turun yliopisto
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opintojakso
C-10089-ETEK0003
Toteutukselle C-10089-ETEK0003-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija löytää ja osaa soveltaa elintarvikealaan liittyviä ohjeita ja lainsäädäntöä. Opiskelija hallitsee hygieenisen toiminnan ja omavalvonnan merkityksen elintarvikkeiden turvallisuudelle. Opiskelija tuntee elintarvikealan valvontaviranomaiset ja niiden tehtävät. Opiskelija kehittää tiedonetsintätaitojaan.

Suoritustavat

Luento-opetus, aineistotehtävät, tentti

Suoritustavat

Osallistuminen opetukseen, kirjalliset tehtävät, kirjallinen tentti

Sisältö

Suomessa sovellettavan (Euroopan) elintarvikelainsäädännön periaatteet ja sisältö pääpiireissään. Elintarvikkeisiin liittyvät vaara-, ja riskitekijät. Elintarvikehygienia. HACCP -järjestelmä sekä omavalvonnan suunnittelu ja toteutus. Elintarvikevalvonta.

Oppimateriaalit

Luentomateriaali Moodle-alustalla. Lainsäädäntö ja viranomaisten ohjeet verkossa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

1. tentti Examissa 13.12.-21.12.2025

Siirry alkuun