Elintarvikelainsäädäntö ja elintarvikevalvonta (2 op)
Toteutuksen tunnus: C-10089-ETEK0003-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2025 - 26.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
- Ajoitus
- 28.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Turun yliopisto
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opintojakso
- C-10089-ETEK0003
Tavoitteet
Opiskelija löytää ja osaa soveltaa elintarvikealaan liittyviä ohjeita ja lainsäädäntöä. Opiskelija hallitsee hygieenisen toiminnan ja omavalvonnan merkityksen elintarvikkeiden turvallisuudelle. Opiskelija tuntee elintarvikealan valvontaviranomaiset ja niiden tehtävät. Opiskelija kehittää tiedonetsintätaitojaan.
Suoritustavat
Luento-opetus, aineistotehtävät, tentti
Suoritustavat
Osallistuminen opetukseen, kirjalliset tehtävät, kirjallinen tentti
Sisältö
Suomessa sovellettavan (Euroopan) elintarvikelainsäädännön periaatteet ja sisältö pääpiireissään. Elintarvikkeisiin liittyvät vaara-, ja riskitekijät. Elintarvikehygienia. HACCP -järjestelmä sekä omavalvonnan suunnittelu ja toteutus. Elintarvikevalvonta.
Oppimateriaalit
Luentomateriaali Moodle-alustalla. Lainsäädäntö ja viranomaisten ohjeet verkossa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
1. tentti Examissa 13.12.-21.12.2025