Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikelainsäädäntö ja elintarvikevalvontaLaajuus (2 op)

Opintojakson tunnus: C-10089-ETEK0003

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Turun yliopisto

Osaamistavoitteet

Opiskelija löytää ja osaa soveltaa elintarvikealaan liittyviä ohjeita ja lainsäädäntöä. Opiskelija hallitsee hygieenisen toiminnan ja omavalvonnan merkityksen elintarvikkeiden turvallisuudelle. Opiskelija tuntee elintarvikealan valvontaviranomaiset ja niiden tehtävät. Opiskelija kehittää tiedonetsintätaitojaan.

Sisältö

Suomessa sovellettavan (Euroopan) elintarvikelainsäädännön periaatteet ja sisältö pääpiireissään. Elintarvikkeisiin liittyvät vaara-, ja riskitekijät. Elintarvikehygienia. HACCP -järjestelmä sekä omavalvonnan suunnittelu ja toteutus. Elintarvikevalvonta.

Oppimateriaalit

Luentomateriaali Moodle-alustalla. Lainsäädäntö ja viranomaisten ohjeet verkossa.

Siirry alkuun