Food Legislation and Food Contol (2 cr)
Code: C-10089-ETEK0003-3001
General information
- Enrollment
- 01.08.2025 - 26.10.2025
- Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
- Timing
- 28.10.2025 - 12.12.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- University of Turku
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Course
- C-10089-ETEK0003
Objective
Opiskelija löytää ja osaa soveltaa elintarvikealaan liittyviä ohjeita ja lainsäädäntöä. Opiskelija hallitsee hygieenisen toiminnan ja omavalvonnan merkityksen elintarvikkeiden turvallisuudelle. Opiskelija tuntee elintarvikealan valvontaviranomaiset ja niiden tehtävät. Opiskelija kehittää tiedonetsintätaitojaan.
Methods of completion
Luento-opetus, aineistotehtävät, tentti
Methods of completion
Osallistuminen opetukseen, kirjalliset tehtävät, kirjallinen tentti
Content
Suomessa sovellettavan (Euroopan) elintarvikelainsäädännön periaatteet ja sisältö pääpiireissään. Elintarvikkeisiin liittyvät vaara-, ja riskitekijät. Elintarvikehygienia. HACCP -järjestelmä sekä omavalvonnan suunnittelu ja toteutus. Elintarvikevalvonta.
Materials
Luentomateriaali Moodle-alustalla. Lainsäädäntö ja viranomaisten ohjeet verkossa.
Exam schedules
1. tentti Examissa 13.12.-21.12.2025