Siirry suoraan sisältöön

Myyntityö, Finanssipalvelut S22: PMYYFS22

Tunnus: PMYYFS22

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2022

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

KOULUTUKSEN TAVOITE

Finanssipalvelujen tradenomina saat valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä finanssialalla. Finanssialan työtehtäviä on esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä, rahoitusyhtiöissä sekä sijoitusyrityksissä. Halutessasi voit erikoistua myös kiinteistönvälitykseen. Työtehtävät ovat usein asiakkaiden neuvontaa, opastamista, asiakkaan palvelutarpeiden kartoittamista ja erilaisten palvelujen myyntiä. Työtä tehdään usein palvelukeskuksissa ja eri palvelukanavissa. Finanssipalvelujen tradenomilla on hyvät edellytykset työskennellä myös muissa yrityksissä ja organisaatioissa rahoituksen ja asiakaspalvelun tehtävissä sekä yrittäjänä.

Finanssialan tradenomikoulutusta on tarjolla vain muutamassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan työtehtäviin ja väylän hakeutua finanssialan yrityksiin usein jo loppuvaiheessa opiskelua.

Lisätietoa opetuskielistä

Koulutus toteutetaan pääosin suomen kielellä, mutta opinnoissa käytetään runsaasti myös vieraskielisiä aineistoja. Oppimissuunnitelmassa on mukana jonkin verran englanninkielisiä opintojaksoja ja opiskelija voi osallistua myös vaihto-opiskeluohjelmiin ulkomaisissa yhteistyökorkeakouluissamme.

Koulutuksen sisältö

Finanssipalvelujen koulutus tarjoaa opiskelijalle laaja-alaisen finanssialan osaamiskokonaisuuden. Koulutuksen ydinosaamisessa opit henkilökohtaisen myyntityön ja asiakaspalvelun perusteiden lisäksi tradenomien perustaitoja kuten esimerkiksi yritystoimintaa, markkinointia, taloushallintoa, juridiikkaa sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja. Laajentavassa osaamisessa erikoistut pankki- ja vakuutuspalveluihin sekä sijoittamiseen. Halutessasi voit opiskella myös kiinteistönvälitystä.

Opiskelu toteutuu Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan mukaisesti, mikä ilmenee innovatiivisina oppimismenetelminä. Ensimmäisenä vuonna työskentelet monialaisessa projektissa yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Toinen monialainen projekti sijoittuu toiseen opiskeluvuoteen.

Oppimissuunnitelmassa laajentavat opinnot koostuvat pääosin 15 opintopisteen moduuleista. Lukuvuodessa on neljä moduulia.

Työharjoittelu on tärkeää oman osaamisesi ja ammattiurasi rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdyt opintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, joissa voit soveltaa teoreettisia tietoja ja taitoja. Harjoittelun voit suorittaa myös ulkomailla. Harjoittelua on yhteensä noin puoli vuotta opinnoista.

Opiskelija käy henkilökohtaiset opiskelusuunnitelmakeskustelut (HOPS) tuutoropettajan kanssa. Erikoistumista tapahtuu etenkin vaihtoehtoisten ja vapaasti valittavien opintojen kautta sekä 20 opintopisteen laajuisessa opinnäytetyössä. Opintojen suunniteltu kesto on 3,5 vuotta, mutta osa opiskelijoista saa tehtyä opinnot valmiiksi jo kolmessa vuodessa.

Opintojen rakenne:

• pakolliset opintojaksot 130 op
• vapaasti valittavat opinnot 30 op
• työharjoittelu 30 op
• opinnäytetyö 20 op

Opinnäytetyö

Opinnäytetyöllä osoitat osaavasi soveltaa alasi kannalta olennaista tietoa sekä valmiutesi työskennellä itsenäisesti käytännön kehittämistehtävässä. Opinnäytetyön tekeminen sijoittuu opiskelun loppupuolelle, jolloin olet hankkinut riittävän ammatillisen osaamisen työn suorittamiseen. Opinnäyte on työelämää hyödyttävä kehitysprojekti, selvitys tai tutkimus. Opinnäytetyöskentelyn laajuus on 20 opintopistettä. Usein opiskelija saa opinnäytteen aiheen harjoittelupaikastaan.

Uramahdollisuudet

Finanssialan tradenomit sijoittuvat pankkien, vakuutusyhtiöiden, sijoitus- ja rahastoyhtiöiden ja yritysten rahoituksen ja riskinhallinnan tehtäviin. Nämä tehtävät voivat olla esim. myyntiä ja asiakaspalvelua, sijoitusneuvontaa tai korvauskäsittelyä. Sijoittamisen opinnoilla opiskelijalla on mahdollisuus läpäistä APV1-tutkinto, joka on finanssisektorin arvostama tapa osoittaa henkilön sijoituspalvelutehtävissä vaadittava tiedollinen osaaminen.

Yksi uramahdollisuutesi on kiinteistönvälitys. Kiinteistönvälityksen moduulin suoritettusi sinulla on valmiuksia läpäistä LKV-tutkinto (laillistettu kiinteistönvälittäjä).

Mahdollisia ammattinimikkeitäsi ovat esim. asiakasneuvottelija, myyntikoordinaattori, avainasiakasvastaava, yhteyspäällikkö, palveluneuvoja, korvauskäsittelijä ja kiinteistönvälitysalan myyntineuvottelija.
Alalle pääsyn jälkeen finanssiyhtiöt tarjoavat työntekijöilleen hyvät urapolkumahdollisuudet ja alan sisäistä koulutusta.

Tehtävänimikkeitä

• Palveluneuvoja
• Vakuutusneuvoja
• Korvauskäsittelijä
• Sijoitusneuvoja
• Kiinteistönvälittäjä

Kansainvälistyminen

Valmistuvilla tradenomeilla on hyvät edellytykset toimia kansainvälisissä työyhteisöissä, palvella yhä kansainvälisemmäksi muuttuvaa asiakaskuntaa ja liikkua kansainvälisillä työmarkkinoilla. Finanssisektori on hyvin kansainvälinen ala.

Opiskeluaikana sinulla on erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta opiskelemalla jossakin lukuisista ulkomaisista yhteistyökorkeakouluistamme. Tämä opiskelu ei kuitenkaan pidennä opiskeluaikaasi. Osa opinnoista suoritetaan kotimaassa englannin kielellä, jolloin tutustut näillä opintojaksoilla myös ulkomaisiin vaihto-opiskelijoihin. Myös harjoittelun voit tehdä ulkomailla.


Kaikki opinnäytetyöt tehdään yritysten toimeksiantoina. Opiskelijoiden osaamista kehitetään yritysyhteistyössä sekä tutkimus- ja kehityshankkeissa. Opiskelijat työstävät projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja työnantajaorganisaatioiden toimeksiannosta.


Jatko-opintomahdollisuudet

• Ylempi AMK-tutkinto (esim. Liiketoiminnan kehittäminen tai Master of Business Administration / Professional Sales Management)
• Yliopisto-opinnot
• LKV-tutkinto
• Sijoituspalvelu- ja vakuutustutkinnot

Osaamistavoitteet

Valmistuttuasi osaat toimia ammattimaisesti ja innovatiivisesti finanssialan asiakastyössä ottaen huomioon kestävän kehityksen vaatimukset. Keskeisiä osaamistavoitteita ovat myynti- ja asiakaspalveluosaamisen ohella liiketalouden ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus, hyvät vuorovaikutustaidot sekä kyky hyödyntää uutta teknologiaa. Finanssipalvelujen opiskelijalle muodostuu vahva rahoitusinstrumenttien ja -markkinoiden sekä niihin liittyvän lainsäädännön tuntemus, analyyttisiä taitoja, kriittisen ajattelun taitoja sekä kykyä ottaa itsenäisesti selvää uusista asioista. hyvä asiakassuhteen rakentaja.

Yllämainittujen osaamisten lisäksi opiskelijan innovaatiokompetenssit kehittyvät. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Työharjoittelu on tärkeää oman osaamisesi ja ammattiurasi rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdyt opintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, joissa voit soveltaa teoreettisia tietoja ja taitoja. Harjoittelun voit suorittaa myös ulkomailla. Harjoittelua on yhteensä noin puoli vuotta opinnoista.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelijat ottavat vastuun oppimisestaan ja omaksuvat oppimisen taitoja. Opiskelu toteutuu Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan mukaisesti, mikä ilmenee innovatiivisina oppimismenetelminä. Opiskelu on monipuolista lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua kirjallisuuden ja erilaisten oppimistehtävien avulla. Opiskelu sisältää runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia ja tiimityötä. Työelämäyhteistyö on merkittävässä roolissa. Yrityksiltä saatuja käytännön toimeksiantoja ratkotaan projektitöinä. Erilaiset toimeksiannot yrityksiltä kartuttavat osaamista ja synnyttävät hyviä kontakteja ja verkostoja työelämään. Innovaatiokompetensseja harjaannutetaan opiskelujen aikana soveltamalla teoriaa käytäntöön yhteistyöverkostoissa.

Pedagogisilla ratkaisuilla pyritään edesauttamaan sitä, että opiskelijat osaavat toimia muuttuvissa olosuhteissa ja omaksuvat elinikäisen oppisen ajatuksen. Verkostoituminen oman organisaation sisällä ja ulkopuolella on keskeinen osa onnistunutta myyntityötä.

Projektipajatyöskentely on menetelmä, jonka avulla opiskelijat totutetaan monialaiseen projektityöskentelyyn jo opintojen ensimmäisenä vuonna. Ryhmissä tekeminen, toisilta oppiminen ja muiden ideoiden jatkokehittäminen ovat tärkeitä osaamisia myöhemmin myös työelämässä. Yritystoimeksiannoissa ja ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehityshankkeissa (kuten tutkimuspajoissa), kehitetään alan asiaosaamisen lisäksi vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, yhteistyötaitoja ja opitaan sietämään epävarmuutta.

Opintoja voi liittää myös opiskelijan työhön tai omaan yritystoimintaan. Työharjoittelu on hyvä mahdollisuus peilata oppimaansa työtehtäviin ja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Etenkin kesäopinnoissa korostuvat ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu esim. verkkokursseilla.

Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen tavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Opiskelijan henkilökohtainen oppimissuunnitelman ohjaa opintojen ajallista ja sisällöllistä etenemistä. Tuutoropettaja on opiskelijan tukena ja seuraa opintojen etenemistä. Opiskelijalla on itsellään vastuu oppimisestaan.

Arviointi

Kunkin opintojakson osaamistavoitteet on kuvattu opinto-oppaassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arviointia peilataan osaamistavoitteisiin. Arvioinnilla pyritään ohjaamaan oppimista. Opintojaksojen arviointi voi perustua moniin eri seikkoihin, esim. oppimistehtävien tekemiseen, tentteihin, prosessin hallintaan ja erilaisten projektien lopputuotoksiin ja niiden esittelyyn. Arviointi voi olla itsearviointia, vertaisarviointia ja opettaja-arviointia sekä perustua toimeksiantajayrityksen antamaan palautteeseen.

Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0 – 5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

60 - 65
5000BH71 Projektipaja 5 5 5 2.5 2.5
KH00BY83 Finanssialalla toimiminen ja kansantalous 4 4 4 2 2
KH00BY85 Työyhteisöviestintä 3 3 3 1.5 1.5
KH00BY87 Tietotekniikka 3 3 3 1.5 1.5
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
3101203 Yrityksen laskentatoimi 4 4 4 2 2
KH00BS75 Asiakaslähtöinen yritystoiminta, markkinointi ja yrittäjyys 5 5 5 2.5 2.5
KH00BT00 Yhtiö-, sopimus- ja markkinointioikeus 5 5 5 2.5 2.5
KH00BS84 Talousmatematiikka ja Excel 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PMYYFS22-1001
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3 3 3 1 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
KH00BF24 Kirjanpito ja talouden analysointi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PMYYFS22-1002
Myynti- ja asiakasosaaminen finanssialalla

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20)

15 - 20 15 15 5 5 5
KH00CB17 Myynti ja asiakkuuksien hoito 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3011607 Innovaatiotyökalut 5 5 5 1.7 1.7 1.7
4021110 Digitaalinen markkinointi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10 10 10 5 5
PMYYFS22-1003
Pankki- ja vakuutustoiminta

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
3100041 Pankkitoiminta 5 5 5 2.5 2.5
3101277 Finanssipalvelujen englanti ja ruotsi 5 5 5 2.5 2.5
KH00CM55 Vakuutustoiminta ja riskienhallinta 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS22-1004
Finanssialan toimintaympäristö

(Valitaan kaikki)

13 15 15 7.5 7.5
KH00CJ94 Esihenkilö-ja työyhteisötaidot 3 3 3 1.5 1.5
KH00CM56 Talouden raportit 5 5 5 2.5 2.5
3011585 Communication and Cultural Sensitivity in Service Encounters 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS22-1005
Syventävä finanssialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

13 15 15 5 5 5
KH00CR89 Henkilö-, omaisuus- ja vastuuvakuutukset 3 3 3 1 1 1
3101218 Myyntivalmennus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3101110 Rahoitussuunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PMYYFS22-1006
Sijoittaminen ja varallisuus

(Valitaan kaikki)

15
3101101 Rahoitusmarkkinat ja sijoitusportfolio 5 5 5 2.5 2.5
3101262 Kiinteistösijoittaminen ja -markkinat 5 5 5 2.5 2.5
KH00CM10 Valmistautuminen sijoituspalvelututkintoon (APV1) 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS22-1007
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 32)

32 15 15 15 15 5 5 5 7.5 7.5
3101048 Liikenne- ja autovakuutus 3 3 3 1 1 1
KH00BZ72 Kiinteistönvälitysalan juridiikka ja välittäjän työ 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3101239 LKV-TENTTI 5 5 5 2.5 2.5
3101238 APV1-tutkinto 12 12 12 4 4 4
3061083 Menesty yrittäjänä 3
PMYYFS22-1008
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3011550 Perusharjoittelu 10 5 5 5 5 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5
3011551 Ammattiharjoittelu 20 20 20 6.7 6.7 6.7
PMYYFS22-1009
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
KH00CS17 Kehittämismenetelmät 3 3 3 1 1 1
TE00CS18 Tutkimusviestintä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00CS19 Opinnäytetyön ideointi, suunnittelu ja aloitus (5 op) 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00CS20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte (10 op) 10 10 10 5 5
Yhteensä 210 65 59 72 5 32 33 28 31 40 32 5 16 16 11.2 11.2 11.2 14 14 10.5 10.5 10.5 20 20 10.7 10.7 10.7 2.5 2.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Myynti ja asiakkuuksien hoito
Innovaatiotyökalut
Digitaalinen markkinointi
Innovaatioprojekti
Pankkitoiminta
Finanssipalvelujen englanti ja ruotsi
Vakuutustoiminta ja riskienhallinta
Esihenkilö-ja työyhteisötaidot
Talouden raportit
Communication and Cultural Sensitivity in Service Encounters
Henkilö-, omaisuus- ja vastuuvakuutukset
Myyntivalmennus
Rahoitussuunnittelu
Rahoitusmarkkinat ja sijoitusportfolio
Kiinteistösijoittaminen ja -markkinat
Valmistautuminen sijoituspalvelututkintoon (APV1)
Harjoittelu
Perusharjoittelu
Ammattiharjoittelu
Opinnäytetyö
Kehittämismenetelmät
Tutkimusviestintä
Opinnäytetyön ideointi, suunnittelu ja aloitus (5 op)
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte (10 op)
Perusopinnot
Projektipaja
Finanssialalla toimiminen ja kansantalous
Työyhteisöviestintä
Tietotekniikka
English Professional Skills, B2
Yrityksen laskentatoimi
Asiakaslähtöinen yritystoiminta, markkinointi ja yrittäjyys
Yhtiö-, sopimus- ja markkinointioikeus
Talousmatematiikka ja Excel
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Kirjanpito ja talouden analysointi
Vapaasti valittavat
Liikenne- ja autovakuutus
Kiinteistönvälitysalan juridiikka ja välittäjän työ
LKV-TENTTI
APV1-tutkinto
Luokittelemattomat
Menesty yrittäjänä

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

60 - 65
5000BH71 Projektipaja 5
KH00BY83 Finanssialalla toimiminen ja kansantalous 4
KH00BY85 Työyhteisöviestintä 3
KH00BY87 Tietotekniikka 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
3101203 Yrityksen laskentatoimi 4
KH00BS75 Asiakaslähtöinen yritystoiminta, markkinointi ja yrittäjyys 5
KH00BT00 Yhtiö-, sopimus- ja markkinointioikeus 5
KH00BS84 Talousmatematiikka ja Excel 5
PMYYFS22-1001
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
KH00BF24 Kirjanpito ja talouden analysointi 5
PMYYFS22-1002
Myynti- ja asiakasosaaminen finanssialalla

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20)

15 - 20
KH00CB17 Myynti ja asiakkuuksien hoito 5
3011607 Innovaatiotyökalut 5
4021110 Digitaalinen markkinointi 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10
PMYYFS22-1003
Pankki- ja vakuutustoiminta

(Valitaan kaikki)

15
3100041 Pankkitoiminta 5
3101277 Finanssipalvelujen englanti ja ruotsi 5
KH00CM55 Vakuutustoiminta ja riskienhallinta 5
PMYYFS22-1004
Finanssialan toimintaympäristö

(Valitaan kaikki)

13
KH00CJ94 Esihenkilö-ja työyhteisötaidot 3
KH00CM56 Talouden raportit 5
3011585 Communication and Cultural Sensitivity in Service Encounters 5
PMYYFS22-1005
Syventävä finanssialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

13
KH00CR89 Henkilö-, omaisuus- ja vastuuvakuutukset 3
3101218 Myyntivalmennus 5
3101110 Rahoitussuunnittelu 5
PMYYFS22-1006
Sijoittaminen ja varallisuus

(Valitaan kaikki)

15
3101101 Rahoitusmarkkinat ja sijoitusportfolio 5
3101262 Kiinteistösijoittaminen ja -markkinat 5
KH00CM10 Valmistautuminen sijoituspalvelututkintoon (APV1) 5
PMYYFS22-1007
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 32)

32
3101048 Liikenne- ja autovakuutus 3
KH00BZ72 Kiinteistönvälitysalan juridiikka ja välittäjän työ 5
3101239 LKV-TENTTI 5
3101238 APV1-tutkinto 12
3061083 Menesty yrittäjänä 3
PMYYFS22-1008
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3011550 Perusharjoittelu 10
3011551 Ammattiharjoittelu 20
PMYYFS22-1009
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
KH00CS17 Kehittämismenetelmät 3
TE00CS18 Tutkimusviestintä 2
TE00CS19 Opinnäytetyön ideointi, suunnittelu ja aloitus (5 op) 5
TE00CS20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte (10 op) 10