Food Processes 2 (5op)
Opintojakson tunnus: TE00BY03
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
•	nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
•	Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
•	Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
•	arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
•	arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
•	määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
•	määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
•	tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja
                    
Sisältö
•	Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
•	Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
•	Uuselintarvikkeet
•	Kestävä kehitys elintarviketuotannossa