Skip to main content

LEAN thinking and quality managementLaajuus (3 cr)

Course unit code: KH00CR77

General information


Credits
3 cr
Teaching language
Finnish

Objective

Opiskelija osaa:
• kertoa laadukkaan toiminnan merkityksen yritykselle
• tunnistaa ja kuvailla LEAN-ajatteluun liittyviä käsitteitä
• kuvailla tärkeimmät LEAN-työkalut ja -menetelmät
• kertoa virtaustehokkuuden merkityksen yritysten toiminnassa
• soveltaa valittuja LEAN-menetelmiä kuljetus- ja varastoalan toiminnassa
• kuvailla yritysten keskeisimmät johtamisjärjestelmät ja -standardit
• hahmottaa laadunhallintajärjestelmän merkityksen osana yrityksen jatkuvaa kehittämistä
• kuvata laatujohtamisen periaatteet ja laatuauditoinnin menettelytavat

Content

• Importance of Quality
• describe LEAN as a part of quality and process management
• LEAN tools and methods: 5S method, waste -analysis (7 types of waste), problem solving, 5 why analysis, Value Stream Mapping VSM, JIT (pull system / kanban / visual control), Continuous improvement (Kaizen), Statistical Quality Control (SPC)
• how LEAN is applied in different industries?
• quality standards ISO 9001, ISO 14001 and ISO45001
• continuous development of quality
• a risk assessment, preventive action and quality improvement
• auditing
• supply chain security

courseUnit.toTranslate

boolean

courseUnit.languageValidated

boolean

courseUnit.toContentValidation

boolean

courseUnit.contentValidated

boolean

courseUnit.learningUnitId

26543

courseUnit.code

KH00CR77

courseUnit.name

LEAN thinking and quality management

courseUnit.type

COURSE_UNIT

courseUnit.state

ACTIVE

Credits

3

courseUnit.minCredits

3

courseUnit.maxCredits

3

courseUnit.levelId

26543

courseUnit.learningUnitGroupCode

26543

courseUnit.educationPay

boolean

courseUnit.minOptionalityCredits

3

courseUnit.maxOptionalityCredits

3

courseUnit.modifiedBy

22288

courseUnit.organization

peppi

courseUnit.learningUnitId

26543

courseUnit.thesisBelongs

boolean

Go back to top of page