Nutritional Care (3 cr)
Code: TH00BV84-3009
General information
- Enrollment
-
01.06.2025 - 19.10.2025
Registration for introductions has not started yet.
- Timing
-
20.10.2025 - 16.11.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- ETKDipa
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 35
- Degree programmes
- Degree Programme in Emergency Care
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Course
- TH00BV84
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Ravitsemushoito I-osa 2 op syksyllä 2025, opetustunnit viikoilla 43-45
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Ravitsemushoito II-osa 1 op keväällä 2026
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot.
Objective
Objectives
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients
Content
Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these ailments
Materials
Ravitsemushoito I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Kestävää terveyttä ruoasta – kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Helsinki 2024 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.
Ravitsemushoito II-osa:
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.
Teaching methods
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.
Exam schedules
Ravitsemushoito I-osa : RAV-tentti viikolla 46. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogic approaches and sustainable development
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Student workload
Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia.
Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h.
Evaluation methods and criteria
Kokonaisuus (ravitsemushoito 3 op) numeerinen arviointi: I-osa numeerinen arviointi ja II-osa hyväksytty/hylätty.
I-osa numeerinen arviointi tentin perusteella (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi). Numeroarviointi tulee tentin pistemäärän perusteella alla olevalla tasavälisellä asteikolla:
25-29 = T1 (= 50–59 %)
30-34 = T2 (= 60–69 %)
35-39 = H3 (= 70–79 %)
40-44 = H4 (= 80–89 %)
45-50 = K5 (= 90–100 %)
II-osa arviointi hyväksytty /hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen hyväksytysti (yksilötehtävät ja testi hyväksytty/hylätty). Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.
Further information
Sähköposti