Siirry suoraan sisältöön

Medianomi S24: Journalismi

Tunnus: PMEDIS24

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Medianomi (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite

Media-alan koulutus antaa opiskelijalle työmarkkinoilla tarvittavan vankan osaamisen elokuvan, journalismin, mainonnan suunnittelun tai tuotannon ja projektinhallinnan osaamisalueilta. Opiskelija saa edellytykset kestävään ammattitaidon kehittämiseen, projektinhallintaan ja yrittäjyyteen.

Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutukseen on mahdollisuus hakeutua neljän eri hakukohteen kautta:
• Elokuva
• Journalismi
• Mainonnan suunnittelu
• Tuotanto ja projektinhallinta

Koulutuksen rakenne ja sisältö

Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen. Opiskelija keskittyy yhteen erikoistumisalaan ja syventää osaamistaan valinnaisilla opintojaksoilla. Opiskelijalla on monipuolinen valinnan mahdollisuus rakentaa oma polkunsa tulevaan ammattiin. Näillä valinnoilla opiskelija voi kiinnostuksensa mukaan pyrkiä vastaamaan alan työelämän tarpeisiin.

Opettajatuutori auttaa opiskelijaa laatimaan vuosittaisen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS). Kahden ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat pääosin media-alan yhteisistä opinnoista ja oman erikoistumisalan ammattiopinnoista. Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena opiskelijan oma rooli opintojen rytmittämisessä ja valinnoissa korostuu. Tavoitteena on, että opiskelija suorittaa lukuvuodessa 60 opintopistettä.

Opiskelija voi myös opinnollistaa aikaisemmin hankkimaansa osaamista tai opiskelun aikana ammattikentällä tapahtuvaa oppimista.

Ydinosaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Kieliopinnot
• Media-alan yhteiset opinnot
• Kunkin erikoistumisalan ammatilliset opinnot
• Harjoittelu

Laajentavaa osaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Syventävät ammattiopinnot ja projektiopinnot
• Opinnäytetyö
• Vapaasti valittavat opinnot

Opinnot media-alalla perustuvat osittain käytännön oppimisympäristöissä tapahtuvaan työskentelyyn. Ryhmässä toimiminen ja projektien toteuttaminen ovat olennainen osa koulutusta. Valmistuakseen ammattiin opiskelija kehittää työelämäkompetenssejaan. Opiskelun aikana korostuvat kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen. Koulutuksessa huomioidaan muuttuva työelämä ja pyritään vastaamaan myös tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

Opintojen vahva kytkös työelämään mm. projektien ja harjoittelun kautta luo hyvät mahdollisuudet ajantasaiseen ja työelämän tarpeisiin vastaavaan koulutukseen sekä mahdollisuudet ammattikentälle verkostoitumiseen opintojen aikana.

Opintojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä media-alan opiskelijoiden lisäksi koko Taideakatemian ja muiden Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta hyvää yleissivistystä, oma-aloitteisuutta, ideointikykyä, luovuutta, vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, analyyttisyyttä, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Kestävä kehitys sekä eettinen ja vastuullinen toiminta ovat kaikkia media-alan opintoja läpileikkaavia teemoja.

Opintojen rakenne

Media-alan yhteiset opinnot ovat kaikille pakollisia. Nämä jakautuvat seuraaviin opintokokonaisuuksiin: opiskelu- ja työelämätaidot, kieliopinnot ja töissä media-alalla.

Erikoistumisalakohtaiset ammatilliset opinnot ovat pakollisia. Laajentaakseen osaamistaan opiskelija voi valita opintoja syventävien ammattiopintojen tarjonnasta, toisen erikoistumisalan ammattiopinnoista tai muiden koulutusalojen opetustarjonnasta. Opiskelija voi myös hakeutua vaihto-opintoihin ulkomaiseen korkeakouluun. Nämä opinnot voivat olla opiskelijakohtaisesti joko ammattiopintoja tai vapaasti valittavia opintoja.

Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Työharjoittelua suoritetaan tyypillisesti useammassa kuin yhdessä työpaikassa opintojen edetessä.

Projektiopinnoissa opiskelija soveltaa taitojaan käytännön työelämäprojekteissa, tutkimus- ja kehityshankkeissa ja omissa tuotannoissa.

Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi valita ammattikorkeakoulun opintotarjonnasta tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta, projekteista tai työelämästä.

Opinnäytetyö on kirjallisen työn ja opiskelijan ammattialaan liittyvän käytännöllisen tai taiteellisen työn kokonaisuus.

Osaamistavoitteet

Media-alan yhteiset osaamistavoitteet
Opiskelijalle kehittyy kaikissa media-alan tutkinto-opinnoissa yleistä työelämäosaamista, joissa sovelletaan ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston ARENEn kansallista suositusta ammattikorkeakoulujen yhteisistä kompetensseista. Tämä osaaminen on jaettu kuuteen osa-alueeseen: oppimaan oppiminen, eettisyys, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus, työelämässä toimiminen, kestävä kehitys ja ennakoiva kehittäminen.

Elokuva
Elokuvan opinnoissa opiskelija suuntaa ja syventää osaamistaan omien edellytysten ja opintotarjonnan mukaan käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen, äänisuunnitteluun tai tuotannollisiin tehtäviin. Koulutus antaa tekniset perusvalmiudet elokuva-alan työtehtävissä toimimiseen, perehdyttää elokuvalliseen kerrontaan sekä tuotannollisiin tehtäviin. Omat opiskelijatuotannot, erilaiset elokuvalliset tilaustyöt ja harjoittelut elokuvatuotannoissa tarjoavat mahdollisuuden syventää osaamista.

Journalismi
Journalismin opinnoissa opiskelija suuntaa osaamistaan uutis- ja toimitustyöhön, monimediajournalismiin tai viestintäammattilaisen työtehtäviin. Journalismin opinnoissa harjaannutaan yhdistämään eri viestimille ominaisia ilmaisukeinoja innovatiivisella tavalla monimediaympäristössä. Monimediajournalisti hallitsee ideoinnin, vastuullisen tiedonhankinnan ja haastattelun sekä kuvaamisen, äänittämisen, editoinnin ja julkaisemisen.

Mainonnan suunnittelu
Mainonnan suunnittelun osaamisalueen tavoitteena on antaa mainonnan visuaalisen suunnittelun, tekstisuunnittelun sekä markkinointiviestinnän perusvalmiudet. Opinnoissa korostuvat markkinointiviestinnän teorian soveltaminen luoviin sisältöihin, kirjallinen ja visuaalinen ilmaisu, projektien suunnittelu ja tiimityöskentely. Opinnoissaan opiskelija voi painottaa kirjallista ilmaisua, visuaalista ilmaisua ja/tai markkinointiviestinnän projektin hallintaan liittyviä osa-alueita. Mainonnan suunnittelun opiskelijat valmentautuvat markkinointiviestinnän ammattilaisiksi ja työskentelevät mainos- ja markkinointitoimistoissa tai muissa yrityksissä ja yhteisöissä tai yrittäjinä.

Tuotanto ja projektinhallinta
Tuotannon ja projektinhallinnan opiskelijat valitsevat yhteishakuvaiheessa, suuntaavatko opintojensa kautta elokuvan vai mainonnan alalle. Opinnot koostuvat media-alan yhteisistä opinnoista, valitun alan (elokuva tai mainonnan suunnittelu) opinnoista sekä projektinhallinnan, myynnin, projektin talouden ja projektijohtamisen opinnoista. Tuotannon ja projektinhallinnan opiskelijat valmentautuvat työskentelemään media-alan tuotannoissa tai projekteissa niitä suunnittelevissa, koordinoivissa tai johtavissa tehtävissä. Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet vastata suunnittelusta ja taloudenpidosta toteutukseen jatkuvasti muuttuvissa media-alan ympäristöissä.

Opinnäytetyön kuvaus
Ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen sisältyy opinnäytetyö, jossa opiskelija osoittaa ammattitaitoaan ja valmiuksiaan soveltamalla kerättyä osaamista, tietoja ja taitoja. Opinnäytetyön tuloksena voi olla esimerkiksi uusi palvelu, tuote, toimintatapa, taideteos, produktio, menetelmä, työkäytäntö tai pedagoginen projekti. Se voi olla myös kooste aikaisemmin tehdyistä aiheeseen liittyvistä töistä. Opinnäytetyön prosessista ja tuloksista voi raportoida eri tavoin: tutkimuksellinen tai toiminnallinen raportti, portfolio, oppimispäiväkirja tai muu osaamisnäyttö.

Opinnäytetyön tekemistä tuetaan Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus -opintojakson toteutuksella.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on itseohjautuvaa ja käytännönläheistä. Erilaisissa ryhmissä työskentelyllä on myös suuri merkitys opinnoissa. Opintojen aikana tarjotaan mahdollisuuksia monialaisiin työryhmiin sekä media-alan sisällä että muiden alojen kanssa verkostoituen.

Ammattiopinnot ja projektiopinnot on kytketty media-alan oppimisympäristöihin, jotka simuloivat ammattikentän toimintakäytäntöjä:
• Elokuva: Karuselli – av-tuotantotalo
• Journalismi: Tutka – verkkomedia (https://tutka.pro)
• Mainonnan suunnittelu: Guru & Meedio – Turun AMK:n sisäinen mainos- ja viestintätoimisto (https://gurumeedio.turkuamk.fi)
• Projektiopinnot: Projektikahvila (https://www.turkuamk.fi/fi/tyoelamapalvelut/palvelut/projektikahvila/)

Tutkimus- ja kehittämistyöhön liittyvät hankkeet ja projektit ovat osa opintoja. Näissä opiskelija verkostoituu niin työelämän kuin suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen edustajien kanssa. Myös työelämästä tulevat toimeksiannot kuuluvat osana media-alan koulutukseen.

Opinnot tukevat media-alan yrittäjyyttä ja rohkaisevat opiskelijoita oman yritystoiminnan aloittamiseen. Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös muiden korkeakoulujen opintoja ja nopeuttaa opintojaan kesäopintotarjonnalla.

Arviointi

Oppimista arvioidaan mm. palautekeskustelujen, harjoitustehtävien, esseiden, raporttien, analyysien ja tenttien avulla. Palautekeskusteluissa toteutuu myös ryhmässä tapahtuva vertaisarviointi. Käytössä on verkossa toimiva palautejärjestelmä, jolla kerätään palautetta kaikkien opintojaksojen toteutuksista. Opinnäytetöiden arvioinnissa voidaan tarvittaessa käyttää myös oppilaitoksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Opintojaksoarviointi tapahtuu pääsääntöisesti asteikolla 1–5 / hylätty, osa opintosuorituksista arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 5. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 5. / 2028
YDINOSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 85)

85
Media-alan yhteiset opinnot

(Valitaan kaikki)

40 - 42
Opiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

4 - 6
KU00CT61 Opintoihin orientoituminen 1 1 1 0.5 0.5
YH00CT31 Kestävän kehityksen perusteet 1 - 3 1 1 0.3 0.3 0.3
KU00CT62 Työhyvinvointitaidot 1 1 1 0.5 0.5
KU00CT63 Urasuunnittelutaidot 1 1 1 0.5 0.5
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

11
KU00CU14 Suomen kieli ja viestintä 5 5 5 2.5 2.5
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
Töissä media-alalla

(Valitaan kaikki)

25
KU00CT69 Projektiosaaminen 5 5 5 2.5 2.5
KU00CT70 Tiimityötaidot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CT71 Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CT72 Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi 5 5 5 2.5 2.5
KU00CT73 Media-alan työelämä ja yrittäjyys 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Journalismin ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

45
KU00CU46 Toimittajan tiedonhankinta ja etiikka 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU47 Journalistinen kirjoittaminen 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU48 Kuvajournalismi 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU49 Audiojournalismin perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CU50 Uutisvideo 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CU51 Journalistisen videon eri muodot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CU52 Audiotuotanto 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU53 Toimitustyöskentely 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU54 Toimitustyöskentelyn syventäminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KU00CV41 Harjoittelu 30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 155)

155
Syventävät ammattiopinnot ja projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 65)

65
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
Yhteiset syventävät ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
KU00CU11 Viestintä ammattina 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU12 Vaikuttava viestintä 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CU13 Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Journalismin syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CT99 Vaativa journalistinen tiedonhankinta ja etiikka 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU00 Videoreportaasi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CU01 Tarinallinen journalismi 5 5 5 2.5 2.5
KU00CU02 Journalismin uudet muodot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CT90 Projektiopinnot journalismi 20 - 40 5 11 14 10 5 2 9 5 9 6 4 1.7 1.7 1.7 1 1 3 3 3 2.5 2.5 3 3 3 3 3 1.3 1.3 1.3
Hanke- tai tilausprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
KU00BT56 Hanke- tai tilausprojekti 5 5 5 2.5 2.5
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
KU00CT93 Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CT94 Opinnäytetyö 25 25 10 15 5 5 5 5 5
Yhteensä 240 60 50 60 55 26 34 21 29 21 39 21 34 13 13 11.5 11.5 11.5 10.5 10.5 9.7 9.7 9.7 10.5 10.5 13.1 13.1 13.1 10.5 10.5 11.3 11.3 11.3

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Elokuvan perusteet
Käsikirjoitus
Ohjaus ja tuotanto
Elokuvailmaisu
Leikkaus ja äänisuunnittelu
Dialogin käsikirjoitus
Elokuvaus
Elokuvan tuotannon hallinta
Jälkituotanto
Toimittajan tiedonhankinta ja etiikka
Journalistinen kirjoittaminen
Kuvajournalismi
Audiojournalismin perusteet
Uutisvideo
Journalistisen videon eri muodot
Audiotuotanto
Toimitustyöskentely
Toimitustyöskentelyn syventäminen
Markkinoinnin perusteet
Markkinointiviestinnän perusteet
Palvelumuotoilun menetelmät ja työvälineet
Konseptisuunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Brändin hallinta
Mainonnan suunnittelun työvälineet
Creative I
Creative II
Elokuvan perusteet
Ohjaus ja tuotanto
Elokuvan tuotannon hallinta
Markkinoinnin perusteet
Mainonnan suunnittelun työvälineet
Palvelumuotoilun menetelmät ja työvälineet
Projektinhallinnan käytännöt
Talouden ja rahoituksen hallinta
Tuottajana toimiminen
Projektijohtaminen ja johtamistaidot
Media-alan ansaintamallit, myynti ja verkostot
Tiimijohtaminen ja projektiviestintä
Viestintä ammattina
Vaikuttava viestintä
Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen
Syventävä äänisuunnittelu
Syventävät elokuvakerronnan metodit
Uudet teknologiat elokuvailmaisun välineinä
Syventävät käsikirjoitusmetodit
Vaativa journalistinen tiedonhankinta ja etiikka
Videoreportaasi
Tarinallinen journalismi
Journalismin uudet muodot
Design Systems
Sosiaalinen media strategisena työkaluna
Liikegrafiikka
Sisältöstrategia
Sponsorointi ja sidosryhmäyhteistyö
Työhyvinvointi ja organisaation kehittäminen
Tuotteistaminen
Kansainvälinen projektiympäristö
Projektiopinnot elokuva
Projektiopinnot journalismi
Projektiopinnot mainonnan suunnittelu
Projektiopinnot tuotanto ja projektinhallinta
Hanke- tai tilausprojekti
Harjoittelu
Harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus
Opinnäytetyö
Perusopinnot
Opintoihin orientoituminen
Kestävän kehityksen perusteet
Työhyvinvointitaidot
Urasuunnittelutaidot
Suomen kieli ja viestintä
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
English Professional Skills, B2
Projektiosaaminen
Tiimityötaidot
Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla
Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi
Media-alan työelämä ja yrittäjyys
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Harjoituselokuva 1
Elokuvan ja tuotannon erikoistumisalat työympäristönä

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 85)

85
Media-alan yhteiset opinnot

(Valitaan kaikki)

40 - 42
Opiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

4 - 6
KU00CT61 Opintoihin orientoituminen 1
YH00CT31 Kestävän kehityksen perusteet 1 - 3
KU00CT62 Työhyvinvointitaidot 1
KU00CT63 Urasuunnittelutaidot 1
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

11
KU00CU14 Suomen kieli ja viestintä 5
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
1001004 English Professional Skills, B2 3
Töissä media-alalla

(Valitaan kaikki)

25
KU00CT69 Projektiosaaminen 5
KU00CT70 Tiimityötaidot 5
KU00CT71 Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla 5
KU00CT72 Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi 5
KU00CT73 Media-alan työelämä ja yrittäjyys 5
Elokuvan ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

45
KU00CT74 Elokuvan perusteet 5
KU00CT75 Käsikirjoitus 5
KU00CT76 Ohjaus ja tuotanto 5
KU00CT77 Elokuvailmaisu 5
KU00CT78 Leikkaus ja äänisuunnittelu 5
KU00CT79 Dialogin käsikirjoitus 5
KU00CT80 Elokuvaus 5
KU00CT81 Elokuvan tuotannon hallinta 5
KU00CT82 Jälkituotanto 5
Journalismin ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

45
KU00CU46 Toimittajan tiedonhankinta ja etiikka 5
KU00CU47 Journalistinen kirjoittaminen 5
KU00CU48 Kuvajournalismi 5
KU00CU49 Audiojournalismin perusteet 5
KU00CU50 Uutisvideo 5
KU00CU51 Journalistisen videon eri muodot 5
KU00CU52 Audiotuotanto 5
KU00CU53 Toimitustyöskentely 5
KU00CU54 Toimitustyöskentelyn syventäminen 5
Mainonnan suunnittelun ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

45
KU00CU55 Markkinoinnin perusteet 5
KU00CU56 Markkinointiviestinnän perusteet 5
KU00CU57 Palvelumuotoilun menetelmät ja työvälineet 5
KU00CU58 Konseptisuunnittelu 5
KU00CU59 Kampanjasuunnittelu 5
KU00CU60 Brändin hallinta 5
KU00CU61 Mainonnan suunnittelun työvälineet 5
KU00CU62 Creative I 5
KU00CU63 Creative II 5
Tuotannon ja projektinhallinnan ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

60
KU00CT74 Elokuvan perusteet 5
KU00CT76 Ohjaus ja tuotanto 5
KU00CT81 Elokuvan tuotannon hallinta 5
KU00CU55 Markkinoinnin perusteet 5
KU00CU61 Mainonnan suunnittelun työvälineet 5
KU00CU57 Palvelumuotoilun menetelmät ja työvälineet 5
KU00CT83 Projektinhallinnan käytännöt 5
KU00CT84 Talouden ja rahoituksen hallinta 5
KU00CT85 Tuottajana toimiminen 5
KU00CT86 Projektijohtaminen ja johtamistaidot 5
KU00CT87 Media-alan ansaintamallit, myynti ja verkostot 5
KU00CT88 Tiimijohtaminen ja projektiviestintä 5
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KU00CV41 Harjoittelu 30
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 155)

155
Syventävät ammattiopinnot ja projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 65)

65
Syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
Yhteiset syventävät ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
KU00CU11 Viestintä ammattina 5
KU00CU12 Vaikuttava viestintä 5
KU00CU13 Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen 5
Elokuvan syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CT95 Syventävä äänisuunnittelu 5
KU00CT96 Syventävät elokuvakerronnan metodit 5
KU00CT97 Uudet teknologiat elokuvailmaisun välineinä 5
KU00CT98 Syventävät käsikirjoitusmetodit 5
Journalismin syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CT99 Vaativa journalistinen tiedonhankinta ja etiikka 5
KU00CU00 Videoreportaasi 5
KU00CU01 Tarinallinen journalismi 5
KU00CU02 Journalismin uudet muodot 5
Mainonnan suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CU03 Design Systems 5
KU00CU04 Sosiaalinen media strategisena työkaluna 5
KU00CU05 Liikegrafiikka 5
KU00CU06 Sisältöstrategia 5
Tuotannon ja projektinhallinnan syventävät ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CU07 Sponsorointi ja sidosryhmäyhteistyö 5
KU00CU08 Työhyvinvointi ja organisaation kehittäminen 5
KU00CU09 Tuotteistaminen 5
KU00CU10 Kansainvälinen projektiympäristö 5
Projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 40)

20 - 40
KU00CT89 Projektiopinnot elokuva 20 - 40
KU00CT90 Projektiopinnot journalismi 20 - 40
KU00CT91 Projektiopinnot mainonnan suunnittelu 20 - 40
KU00CT92 Projektiopinnot tuotanto ja projektinhallinta 20 - 40
KU00DD96 Harjoituselokuva 1 5
Hanke- tai tilausprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
KU00BT56 Hanke- tai tilausprojekti 5
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KU00CK83 Elokuvan ja tuotannon erikoistumisalat työympäristönä 1
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
KU00CT93 Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus 5
KU00CT94 Opinnäytetyö 25