Siirry suoraan sisältöön

Sustainable and Client-Oriented Social and Health Care Services and the Basics of EntrepreneurshipLaajuus (5 op)

Tunnus: TH00CK44

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 29.03.2025

Ajoitus

24.02.2025 - 30.03.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Riikka Teuri
  • Mirka Toivonen
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTS24A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S24A
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

01.11.2024 - 09.02.2025

Ajoitus

10.02.2025 - 16.03.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Riikka Teuri
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK25B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K25B
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 31.01.2025

Ajoitus

03.02.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 47

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Mirka Toivonen
Ryhmät
  • PSHTS24V
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, verkko, S24V

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

01.11.2024 - 19.01.2025

Ajoitus

20.01.2025 - 23.02.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Riikka Teuri
  • Mirka Toivonen
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK25A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K25A
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

16.01.2025 - 25.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Jaana Lumme
Ryhmät
  • PSHSK25A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, K25

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
Portfoliotyöskentely
Posteriesittely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h

54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h Yrittäjyyden perusteet
54 h Kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Tehtäviä puuttuu ja/tai ne palautetaan puutteellisina ja/tai myöhässä
Pakollisia läsnäoloja puuttuu osittain tai kokonaan

Luovuus:
Ei osaa tehdä luovia ja perusteltuja hoitotyötä edistäviä ratkaisuja. Ei tuota uusia ajatuksia muiden hyödynnettäväksi työskentelyprosessin aikana. Ei sitoudu työskentelyyn tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tiimityö:
Ei osallistu ryhmän toimintaan tai häiritsee sitä. Ei osallistu yhteiseen keskusteluun eikä tuo osaamistaan yhteiseen käyttöön. Ei edistä toiminnallaan ryhmän tavoitteiden saavuttamista.

Aloitteellisuus:
Ei haasta itseään ja pysyy omalla mukavuusalueellaan. Ei reflektoi omaa osaamistaan eikä toimintaansa eikä tunnista kehittämiskohteitaan perushoitotyössä.

Verkostoituminen:
Ei osaa hyödyntää hoitotyön kansallisia ja kansainvälisiä toimintaohjeita ja suosituksia. Ei hyödynnä tieteellistä tietoa.

Kriittinen ajattelu:
Ei osoita riittävää tietämystä opintojakson sisällön mukaisista tavoitteista (hoitotyön keskeiset käsitteet ja periaatteet, hoitosuhde ja vuorovaikutus, työ- ja potilasturvallisuus, hoitotyön päätöksenteko ja kirjaaminen, hoitotyön asianmukainen toteuttaminen ja ensiapu). Ei osoita riittävää kykyä ymmärtää, soveltaa, perustella eikä arvioida hoitotyön tietoperustaa tai ne ovat virheellisiä. Ei osaa perustella eikä arvioida omia näkemyksiään ja ratkaisujaan.

Sisällön jaksotus

* Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
* Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
* Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
* Sisäinen yrittäjyys ja yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut - tehtävät hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys -testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

.

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 05.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 09.02.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Riikka Teuri
  • Mirka Toivonen
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTS24B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S24B
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYLÄTTY:
Jättää annetut tehtävät tekemättä.
Tehtävien vastauksissa ei ole tunnistettavissa jäsentelyä, vaan sisällössä on irrallisia, toisiinsa liittymättömiä yksittäisiä poimintoja.
Tehtävien sisältö ei vastaa kysymykseen tai käsitteiden käyttö on virheellistä. Lähteet ovat yksipuolisia tai ne ovat epäluotettavia, tai lähteitä ei ole käytetty ollenkaan.

HYVÄKSYTTY:
Tehtävien sisältö osoittaa perusteellista asian hallintaa, joka on selkeästi rajattu tehtävänanto huomioiden.
Vastaus osoittaa monipuolista käsitteiden hallintaa. Asiat ilmaistaan täsmällisesti ja perustellaan monipuolisesti ja kriittisesti.
Lähteet ovat ajantasaisia ja luotettavia. Lähteiden viittaukset on tehty huolellisesti ohjeistusten mukaisesti.

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 01.10.2024

Ajoitus

01.10.2024 - 10.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Riikka Teuri
Ryhmät
  • PSHSK24A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, K24

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
Portfoliotyöskentely
Posteriesittely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja
TKI työskentely

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
27 h kestävä kehitys terveydenhuollossa
27 TKI

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, posterwalk) participation and pretasks pass / failed
RDI task pass / failed

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 22.04.2024

Ajoitus

22.04.2024 - 02.06.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Nurminen
Ryhmät
  • PSHTS23V
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, verkko, S23V

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
Portfoliotyöskentely
Posteriesittely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja
TKI työskentely

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
27 h kestävä kehitys terveydenhuollossa
27 TKI

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, posterwalk) participation and pretasks pass / failed
RDI task pass / failed

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 16.04.2024

Ajoitus

15.04.2024 - 02.06.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Minna Nurminen
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK24B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K24B
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Läsnäolovelvollisuus seuraavissa oppimistilanteissa:
Learning cafe (yrittäjyys)
Liiketoimintasuunnitelmien esitykset (yrittäjyys)
Kestävä kehitys -postereiden esitykset
TKI-päivä

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Ryhmätyöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
27 h kestävä kehitys terveydenhuollossa
27 h TKI

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä = hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys = hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys = hyväksytty/hylätty
TKI = hyväksytty /hylätty
Osallistuminen läsnäolovelvoitteisille tunneille = hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

01.01.2024 - 04.03.2024

Ajoitus

05.03.2024 - 21.03.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Jaana Lumme
Ryhmät
  • PSHTS23A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S23A

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

- Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 04.03.2024

Ajoitus

05.03.2024 - 17.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Jaana Lumme
Ryhmät
  • PSHSS23A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, S23A

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskentely
perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h

54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 11.03.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 21.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Nurminen
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • MSHTK24A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, monimuoto, K24
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 26.01.2024

Ajoitus

23.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Kummunsalo
  • Jaana Lumme
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK24A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K24A
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä

Opetusmenetelmät

- Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 28.04.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Milka Laaja
  • Minna Kummunsalo
Ryhmät
  • PSHTS23B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S23B

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

- Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
- portfoliotyöskentely
- learning cafe
- posterikävely
- liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimityöskentely
Itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h, josta
- 54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
- 27 h yrittäjyyden perusteet
- 54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

- Terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
- Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
- Perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
- Sisäinen yrittäjyys
- Yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut- tehtävät hyväksytty/hylätty
Yrittäjyys-portfolio hyväksytty/hylätty
Kestävä kehitys- testi hyväksytty/hylätty
Työpajat (yrittäjyyssuunnitelma, learning cafe, posterikävely) ja ennakkotehtävät hyväksytty/hylätty

Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 04.09.2023

Ajoitus

30.08.2023 - 15.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Nurminen
  • Jaana Uuttu
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää. (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHSK23A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, K23A
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää.

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed

Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 15.11.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Nurminen
  • Anne-Mari Seppälä
Ajoitusryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • MSAISS23
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, monimuoto, S23
Pienryhmät
  • Avoimen AMK:n kiintiöpaikat. Ilmoittaudu ilman tätä pienryhmää

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 13.02.2023

Ajoitus

13.02.2023 - 26.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Jaana Uuttu
  • Riikka Teuri
Ajoitusryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille) (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK23A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K23A
Pienryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille)

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

Pakollinen osallistuminen seuraaviin oppimistilanteisiin:
portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
Liiketoimintasuunnitelma työpaja
tutustumiskäynti Sun hyvä elämä klinikalle

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 23.01.2023

Ajoitus

23.01.2023 - 05.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Jaana Uuttu
  • Riikka Teuri
Ajoitusryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille) (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • MSHTK23A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, monimuoto, K23A
Pienryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille)

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
tutustumiskäynti Sun hyvä elämä klinikalle

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 16.04.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoito

Opetuskielet
  • Englanti
Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Riikka Teuri
Ajoitusryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijat (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PSHTK23B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K23B
Pienryhmät
  • Vain avoimen AMK:n opiskelijat

Tavoitteet

SUSTAINABLE CLIENT-ORIENTED SOCIAL AND HEALTH SERVICES AND THE BASICS OF ENTRPREUNERSHIP 5 CR KASOTY

The study unit is arranged entirely in English

Objectives

The student will
• be aware of the state of health and well-being in Finland and the factors affecting them.
• understand the structure of the Finnish social and healthcare service system.
• understand the principles of a sustainability in healthcare system
• recognise ecologically, socially, culturally and economically sustainable development as part of their work and act responsibly as professionals and members of society.
• know how to use information related to their field to find, implement and establish sustainable solutions and operating models.
• understand sustainability challenges, their interdependencies and many aspects of issues and problems.
• know the basics of intrapreneurship and entrepreneurship in healthcare sector

Sisältö

Contents
• Health and health risks and health promotion
• Finnish social and healthcare service system (2 ECTS as an online course)
• Basic knowledge of sustainable development and responsibility and their implementation in the social and health sector
• Intrapreneurship
• Entrepreneurship in health care

Oppimateriaalit

Suositeltava oppimateriaali on linkkeinä tai lähteinä Itslearningissä.

Opetusmenetelmät

portfoliotyöskentely
learning cafe
posterikävely
tutustumiskäynti Sun hyvä elämä klinikalle

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

tiimityöskentely
itsenäinen työskemtely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h
54 h Sosiaali ja terveyspalvelujärjestelmä (verkkokurssi)
27 h yrittäjyyden perusteet
54 h kestävä kehitys terveydenhuollossa

Sisällön jaksotus

-terveys, terveysriskit ja terveyden edistäminen
-suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä
-perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa
-sisäinen yrittäjyys
-yrittäjyys terveydenhuollossa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Cliented oriented social and health care services tasks pass / failed
Entrepreur portfolio pass / failed
Sustainability test pass / failed
Workshop (business plan, learning cafe, posterwalk) participation and pretasks pass / failed